הקודם
הבא

קצבת שירותים מיוחדים - לקבל מה שמגיע

קצבת שירותים מיוחדים משולמת על ידי המוסד לביטוח לאומי עקב מצב תפקודי ירוד של אדם בשל תאונה, מחלה, נכות מולדת ועוד. קצבה זו נוספת לקצבת הנכות אותה מקבל המבוטח.

קצבת שירותים מיוחדים נועדה לממן שירות סיעודי לו זקוק אדם עקב מגבלותיו ,אשר מונעים ממנו להיות עצמאי ולטפל בעצמו כראוי. הכוונה היא ליכולת להתרחץ לבד, לאכול, להתלבש, להתנייד בביתו ולשלוט על צרכיו.

קצבת שירותים מיוחדים

כאשר מדובר בנכים הפגועים שכלית, או באנשים אשר חלו במחלה הגורמת להם לירידה קוגניטיבית כמו למשל דמנציה שעלולים לסכן את עצמם וזקוקים להשגחה, תשמש הקצבה למימון השגחה עבורם של 24 שעות ביממה.

מי שנמצא מתאים לקבלת הקצבה הם נכים אשר נקבעה להם לפחות 60% נכות רפואית משוקללת לצורך קצבת נכות – עד שנת 2021, ונכים אשר נקבעה להם לפחות 40% נכות רפואית – משנת 2022 ואילך. ההקלה בתנאי אחוזי הנכות זהו תיקון שנכנס בשנה האחרונה שנועד להקל עם תנאי הזכאות לאוכלוסיות שונות כמו: מתמודדי נפש, מוגבלים שכלית ואנשים על הרצף האוטיסטי.

בנוסף, גם מי שאינו מקבל קצבת נכות יכול לקבל קצבת שירותים מיוחדים, אחד התנאים הם שנקבעו לו 75% נכות רפואית משוקללת.

את הקצבה בהתאם לנסיבות, יכול גם לקבל עולה חדש בשנה הראשונה לעלייתו לארץ.

מבחן הביטוח הלאומי לקצבת שירותים מיוחדים?

עד חודש מרץ 2014, נהג הביטוח הלאומי לבחון את הזכאות לצורך קבלת קצבת שירותים מיוחדים במבחן שנקרא ADL אשר בדק את יכולתו של התובע בביצוע חמש פעולות בסיסיות יום-יומיות שאי אפשר לשמור על איכות חיים מינימלית בלעדיהן והן: יכולתו של התובע לשלוט בצרכיו, להתרחץ לבדו ולשמור על היגיינה, להתהלך בביתו ללא סכנה, לאכול ולהתלבש.

באפריל 2014 הורחבו סעיפי המבחן הנקרא היום IADL אשר בודק בנוסף על חמשת הפעולות הנ"ל, פעולות נוספות אותן צריך המבוטח לבצע והן: הפעלת מכשירי חשמל, אחזקת הבית, הכנת מזון, נטילת תרופות ללא צורך בסיוע, יציאה החוצה לסידורים פיננסיים ומוסדיים, ביצוע קניות באופן עצמאי.

מבחן זה מרחיב ומזכה בעצם אוכלוסיות נוספות בקצבת שירותים מיוחדים שכן לדוגמה גם מתמודדי נפש או עיוורים (עם לקות של 90% ומעלה) או חולי ALS או פרקינסון עלולים להיתקל בקושי בביצוע כל הפעולות או חלקן החשוב. גם אנשים הסובלים ממגבלה שכלית עלולים להיתקל בקשיים בשמירה על ההיגיינה שלהם, בתפקוד יום יומי ועוד.

המוסד לביטוח לאומי מאפשר גם הגדלה של קצבת שירותים מיוחדים למי שנמצאו זכאים לכך, אם הוכח כי הם מתקשים לא רק בטיפול בעצמם אלא באחזקת משק הבית.

האם מגיע לכם קצבת שירותים מיוחדים?

כל אדם אשר מוגבל בביצוע הפעולות האישיות שלו בתפקוד יום – יומי בין אם מדובר על מגבלה בלתי צפויה עקב תאונה, מחלה ועוד, זכאי להגיש תביעה לביטוח לאומי כדי לקבל קצבת שירותים מיוחדים.

כאמור לאחר התיקון שהוכנס באפריל 2014, נכנסו לקטגוריית הזכאים לקצבה אוכלוסיות נוספות וכל מי שחווה קשיים בתפקוד יום יומי או בהתדרדרות במצבו הרפואי או הבריאותי, זכאי למלא טופס תביעה ולהגישו לביטוח לאומי.

מי שכבר מקבל את הקצבה ורוצה לקבל את ההגדלה בכפוף לתנאים של התיקון או מי שהגיש בקשה לפני ביצוע התיקון ולא עמד בקריטריונים של קבלת הקצבה, יכול לנסות שוב לקבל אותה ועל כך עליו למלא טופס בקשה לצורך בדירה מחדש למקבל קצבת שירותים. אם זו הבקשה הראשונה שלהם, עליהם למלא טופס לקצבת שירותים מיוחדים ולהגיש את התביעה למוסד לביטוח לאומי.

קצבת שירותים מיוחדים לא ניתנת לשוהים במוסד אשר מספק שירותי רפואה, שיקום או סיעוד.

חסכו את הבירוקרטיה היעזרו במומחים!

מדי שנה דוחה המוסד לביטוח לאומי בקשות רבות של קצבת שירותים מיוחדים. הסיבות לכך עלולות להיות ענייניות ורלבנטיות למקרה כמו מצב תפקודי גבוה שאינו זקוק לסיוע ולקצבה, או מי ששוהה במוסד ואיזו זכאי לכך. יכולת גבוהה להיות עצמאי בפרמטרים אשר קובעים אם האדם זקוק או לא לעזרה ומכאן גם לקצבה.

בנוסף הגשת תביעה מסוג זה לביטוח הלאומי דורשת הבנת המדיניות של המוסד והדרכים הנכונות להגיש תביעה ראויה הכוללת את כל המסמכים, חוות הדעת וכל אישור אחר אשר תומך בטענת התובעים. אסור להקל ראש בעניין זה שכן, חסר של מסמך אחד בלבד, עלול לגרום לדחיית הבקשה, כל שכן מסמכים אחרים אשר מעידים על מצבו התפקודי של האדם הסיעודי.

כדי להגיש בקשה שתעמוד במבחן האמינות והקריטריונים של ביטוח לאומי, ההמלצה היא להיעזר בחברה המרכזית למימוש זכויות. רק כך תוכלו להגיש תביעה ראויה וגם לקבל תשובה הולמת לבקשתכם.

רוצים לדעת אם מגיע לכם קצבת שירותים מיוחדים? השאירו לנו פרטים

מאמרים נוספים

שתפו:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
Open chat
שלום, הגעתם לחברה המרכזית למימוש זכויות 👋
כיצד נוכל לעזור?
× פנו אלינו בווטסאפ
דילוג לתוכן