הקודם
הבא

העלאת קצבת שירותים מיוחדים - מידע על הקצבה

העלאת קצבת שירותים מיוחדים מתקיימת במקרה של החמרה במצב הגופני אשר מעלה את ההוצאות של הנכה, מקבל הקצבה. זוהי קצבה המשולמת לאנשים אשר זקוקים לסיוע הרצוף בביצוע פעולות יום יומיות לעתים אף סיעודיות כמו: רחצה, לבישה, ניידות בבית, הכנת אוכל, או אכילה, שליטה על הסוגרים. הפעלת מכשירים, נטילת תרופות, יציאה החוצה ועוד.

היא משולמת גם לאנשים תשושי נפש או לכאלה העוברים טיפולים רפואיים כמו כימותרפיה או דיאליזה. 

הקצבה ניתנת לאנשים נכסים בנוסף לקצבת הנכות שהם מקבלים, אם נכותם מגבילה אותם בביצוע פעולות של משק בית או בפעולות יום יום. ניתן לקבל את שתי הקצבאות במקביל. לצורך קבלת קצבת שירותים מיוחדים ייבדק התובע שוב והוא חייב להיות עם נכות לפחות של 60%. 

במקרה של אדם שלא מקבל קצבת נכות, גם אפשרי שיקבל קצבת שירותים מיוחדים וגם במקרה של אנשים שעובדים ויש להם הכנסות,, נכון לשנת 2021, לא למעלה מסכום של 52,775 ₪ לשנה. מי שלא מקבל קצבת נכות כללית, זכאי לקצבת שירותים מיוחדים אם יש לו נכות רפואית של 60%. 

מהם התנאים לצורך העלאת קצבת שירותים מיוחדים? 

העלאת קצבת שירותים מיוחדים מחויבת, כאשר מצבו הגופני או הנפשי החמיר והוא כבר לא מסוגל לבצע פעולות יום יומיות נדרשות, כפי שעשה בעבר וזקוק לעזרה. ישנם אנשים שמקבלים את הקצבה משום שהם זקוקים להשגחה של 24 שעות ביממה בהיותם מסוכנים לעצמם או לסביבה. גם מי שזקוק לעזרה בניהול משק הבית, זקוק לקצבה לשירותים מיוחדים. 

את הקצבה יכול לקבל כל אדם שגילו מעל 18 ושלושה חודשים והוא יקבל קצבה זו עד גיל הפרישה וגם אחריה, אם יעמוד בדרישות לקבלה.

הקצבה משולמת לפי שלוש דרגות חוסר תפקוד:  מי שזקוק להשגחה מתמדת או מי שלא מסוגל לבצע את רוב הפעולות היום יומיום שהוא נדרש לעשות למען עצמו- זכאי לקצבה של 50% מסכום קצבת נכות מלאה ליחיד. מי שזקוק לעזרה רוב שעות היממה- זכאי ל-112% מקצבת הנכות ומי שלחלוטין תלוי באחרים לתפקוד יום יומי זכאי ל-188% מקצבת הנכות. 

קצבה גם לאחר הפרישה 

מי שנמצא זכאי לקבלת קצבת שירותים מיוחדים, יכול גם להגיש תביעה בגין העלאת קצבת שירותים מיוחדים.  נכים הנמצאים במוסד סיעודי, או שיקומי לא זכאים לקצבה. מי שהגיע לגיל פרישה, יוכל לקבלה גם לאחר מכן אם יעמוד בתנאים הבאים:

* הם חיים בארץ אלא אם כן הם נמצאים בחו"ל. הם יוכלו לקבל את הקצבה בחודשיים אחרי שיצאו מהארץ אם קיבלו אותה לפני עזיבתם במשך שלושה חודשים.

* הם שוהים בחו"ל בשליחות בחו"ל, ולכן יוכלו להמשיך ולקבל את הקצבה.

* הם מקבלים קצבת נכות כללית ולהם לפחות 60% אחוזי נכות.

* הם לא מקבלים קצבת נכות כללית, אבל נקבעה להם נכות רפואית בשיעור של 75% והם אינם מקבלים קצבה מיוחדת לנפגעי עבודה או תשלום עבור עזרה בבית. 

* ההכנסה שלהם נכון לשנת 2021 איננה גבוהה מ-52,755 ₪.

* הם אינם מקבלים גמלת ניידות ו/א הטבות כלשהן, למעט מי שמשרד הבריאות באמצעות ועדה רפואית נקבע שהם מוגבלים 100% בניידותם, זקוקים לכיסא גלגלים או משתמשים בו. מרותקים למיטה או אם הם בעלי רכב ויש להם מוגבלות של 100% בניידות. 

* הם חולים המקבלים דיאליזה לפחות פעמיים בשבוע.

* הם עברו השתלת איבר. הזכאות היא לחצי שנה מיום ההשתלה.

* מי שעברו השתלת מח עצם, זכאים למשך חצי שנה מההשתלה.

* חולים אונקולוגיים המקבלים טיפול, הנמצא ברשימת הטיפולים בחוזר של ביטוח לאומי. 

איך מגישים תביעה? 

באם בן משפחה שלכם או אתם זקוקים לעזרה ותלויים בטיפול או בשירות סיעודי, אתם זכאים להגיש תביעה לצורך העלאת קצבת שירותים מיוחדים. את התביעה ניתן לקבל רטרואקטיבית למשך 6 חודשים מהיום שהוגשה, כמובן באם נמצא כי האדם זכאי לקבלתה. 

אנו ממליצים לכם לפנות לגוף העוסק במימוש זכויות רפואיות, אשר יוכל להקל עליכם בהגשת התביעה וכן יודע ומבין מהם המסמכים הרפואיים, חוות הדעת ומסמכים נוספים שיש להגיש בצמוד לתביעה כדי שזו לא תידחה ע"י הוועדה הרלבנטית. הסיכוי שלכם לקבל העלאה יהיה גדול יותר אם תגישו אותה באמצעות מומחים מהתחום. 

מאמרים נוספים

שתפו:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
Open chat
שלום, הגעתם לחברה המרכזית למימוש זכויות 👋
כיצד נוכל לעזור?
× פנו אלינו בווטסאפ
דילוג לתוכן