הקודם
הבא

העלאת קצבת נכות

בשנים האחרונות אנו עדים לעשרות מאבקים שונים בקרב ארגוני הנכים בישראל אשר מטרתם להעלות את המודעות, הזכויות והקצבאות אותם מקבלים נכים במדינת ישראל – כך שיוכלו לקיים אורח חיים מכבד, בהתחשב בעובדה שהוצאותיהם גבוהות משל האדם הממוצע. ובהתחשב בכך שהם אינם יכולים לפרנס את עצמם כראוי, או בכלל, עקב מצבם.

העלאת קצבת נכות

ישנם לא מעט מקרים בהם אנו נרצה לפעול לשם העלאת קצבת נכות. במיוחד באילו אשר בהם הזכאות הקיימת אינה משקפת את המצב הרפואי והתפקודי כמצופה. אנחנו מאמינים שיש לכם לא מעט שאלות אודות העלאת קצבת נכות – בדיוק לשם כך החברה המרכזית למימוש זכויות פה עבורכם.

עושים מעט סדר: מה היא קצבת נכות?

קצבת נכות הינה קצבה חודשית אשר ניתנת על ידי המוסד לביטוח לאומי בעבור מגוון רחב של מצבים המוגדרים בחוק, ביניהם אנו רואים: נכות שכלית, נפשית, גופנית, המשפיעים על ירידה ניכרת באובדן כושר העבודה ופגיעה משמעותית ביכולת ההשתכרות של אדם. מדי יום אנחנו פוגשים במרכז אנשים המקבלים קצבה אך מרגישים שזו איננה מספיקה עבורם לקיים אורח חיים מכבד, ותוהים איך ניתן להעלות את קצבת הנכות. אנו פוגשים גם אנשים שכלל אינם מודעים לכך שהקצבה שהם מקבלים היום היא נמוכה משמעותית מזו אשר מגיעה להם בעקבות מצבם.

חשוב לציין שמדובר בהליך מורכב הטומן בחובו בירוקרטיה רב, היכרות עם חוקים, תקנות, והצורך בהיכרות עם המערכת.

קצבת נכות – מי זכאי לקבל?

מעט לפני שאנחנו מדברים על העלאת קצבת נכות מוטב שנבין מי הם האנשים שזכאים לקבל קצבת נכות. המוסד לביטוח לאומי מגדיר מי הם אותם אנשים אשר זכאים לקבל קצבת נכות. חשוב לציין שאלו לא כל האוכלוסיות וישנן אוכלוסיות רבות נוספות אשר יהיו זכאיות לקבל את הקצבה, לכן אנחנו רואים את החשיבות בליווי של חברה המתמחה במימוש זכויות. בין הקריטריונים והאוכלוסיות הזכאיות לקצבת נכות אנו רואים:

  • תושבי מדינת ישראל – תושבים מוגדרים כחוק מגילאי 18 ועד גיל פרישה. 
  • צעירים – צעירים בגילאי 16-18 אשר מוגדרים על פי החוק כ-"עובד/ת קטין" אחוזי נכות – אנשים הסובלים מליקויים גופניים, נפשיים ושכליים, בגינם נקבעו להם בין 40%-60% משוקללים על פי ספר הליקויים של הביטוח הלאומי. 
  • כושר השתכרות – אנשים אשר מסיבות שונות נפגע כושר ההשתכרות שלהם בצורה משמעותית עד לרמה של 50% ויותר. 
  • עקרת בית עם נכות רפואית – תושבת ישראל אשר עונה על הגדרת עקרת בית, נקבעה לה נכות רפואית בשיעור של 50% ונמצא שכושרה לתפקד במשק הבית צומצם בצורה משמעותית.
  • הכנסה – אנשים אשר אין להם הכנסה מעבודה כשכירים ו/או כעצמאים כאחד. כמו כן אנשים אשר הכנסתם מעבודה לא עולה על 7,122 לחודש (נכון לחודש נובמבר 2023). חשוב לציין שדמי מחלה, חופשה, הבראה ואבטלה נחשבים כהכנסה מעבודה.

העלאת קצבת נכות: האם זה אפשרי?

לאחר שהבנו מי זכאי לקבל קצבת הנכות הגיע הזמן לענות על השאלה החשובה ביותר. האם ניתן להעלות את קצבת הנכות שאתם כבר מקבלים. אנשים רבים מרגישים שקצבת הנכות אינה תואמת את הצרכים שלכם ושואפים להגדילה.

בראש ובראשונה חשוב לציין שכל עוד אינכם מקבלים 100% תמיד כדאי לבדוק האם תוכלו להגדיל את הקצבה. (100% הוא נתון המשתנה מקצבה לקצבה, שכן יש קצבאות בהן ניתן לקבל יותר מ-100%).

העלאת קצבת נכות תעשה יחד עם בדיקה מחדש של אחוזי הנכות, בדיקה הנעשית מטעם הביטוח הלאומי. חשוב לציין שבדיקה זו הינה בדיקה הנעשית מחדש מטעם הביטוח הלאומי ואף יכולה לפגוע ולהוריד את אחוזי הנכות שכבר נקבעו לכם, לכן חשוב להגיש את הבקשה בצורה דקדקנית ובליווי רפואי. הלכה למעשה בדיקה חדשה הינה בדיקה של המצב הרפואי החדש לצד הכושר של מבקש הבקשה לעבוד.

מי יכול להגיש בקשה לבדיקה מחדש?

ממש כמו התביעה הראשונה גם בתביעה הזו ניתן להגיש תביעה חוזרת מגיל 18 ועד 12 חודשים לאחר גיל הפרישה. לצד אלו אנו רואים מקרים רבים בהם תוכלו להגיש בקשה לבדיקה מחדש (בהנחה ועברו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה שניתנה על ידי הביטוח הלאומי):

  • נכות רפואית נמוכה מהסף – אנשים אשר זכאותם לקצבת נכות נדחתה מפני שהנכות הרפואית שלהם נמוכה מהסף המזכה – זכאים להגיש בדיקה מחדש. 
  • דרגת אי כושר – אנשים אשר נקבעה להם דרגת אי כושר הנמוכה מ-50% רשאים להגיש בקשה חוזרת. 
  • דרגת אי כושר חלקית – אנשים שנקבעה להם דרגת אי כושר חלקית: 60%, 65% או 74% בהתאמה. 
  • מי שחל שינוי במצבו הרפואי ו/או התעסוקתי – בהנחה וחל שינוי משמעותי במצבכם הרפואי ו/או התעסוקתי שלכם אשר פוגע בכם ביכולת להשתכר תוכלו להגיש את הבקשה גם אם לא חלפו שישה חודשים. יש לצרף אסמכתאות ומסמכים רלוונטיים המעידים על כך: חוו"ד רפואית, מסמכים רפואיים ואישורי הכנסות מעבודה. 
  • אנשים שתביעתם נדחתה מסיבות שונות – בהנחה והתביעה שלכם נדחתה מסיבות שונות אתם רשאים להגיש תביעה חוזרת ללא המתנה כלל.

לצד אלו אנו רואים מקרים רבים נוספים בהם תוכלו לבקש תהליך של בדיקה מחדש. חשוב לציין כי הגשת תביעה חוזרת נעשית בהליך הזהה לתביעה הראשונית. אולם כאן נדרשת היערכות מדוקדקת על מנת שלא להפחית מהזכויות הקיימות ולהגדיל את הסיכויים שלכם להגדלת הקצבה.

העלאת קצבת נכות – החברה המרכזית למימוש זכויות

החברה המרכזית למימוש זכויות הינה אחת החברות החלוצות והמובילות בישראל בעולם הזכויות ופועלת למעלה מ – 18 שנים במקצוענות ובליווי מערך רפואי רב תחומי. החברה סייע למאות אלפי ישראלים לממש את הזכויות שלהם, תוך כדי שהיא נותנת מעטפת מלאה בהתאמה אישית לצרכי הלקוח. 

החברה עובדת יחד עם בעלי המקצוע והרופאים המובילים ביותר בתחומם וחורטת על דגלה מקצועיות.

רוצים לדעת פרטים נוספים? השאירו לנו פרטים

מאמרים נוספים

שתפו:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
Open chat
שלום, הגעתם לחברה המרכזית למימוש זכויות 👋
כיצד נוכל לעזור?
× פנו אלינו בווטסאפ
דילוג לתוכן