הקודם
הבא

ילד עם צרכים מיוחדים? כל מה שאתם צריכים לדעת על גמלת ילד נכה

אם הילד שלכם מאובחן עם עיכוב התפתחותי, אוטיזם, מחלה כרונית או נכות רפואית – ייתכן ואתם זכאים לקבל גמלת ילד נכה במסגרת הביטוח הלאומי. סכום הקצבה החודשי עשוי להגיע לאלפי שקלים בחודש ולכלול הטבות נוספות. יחד עם זאת, הדרך אל הקצבה אינה פשוטה, בכדי לממש את הזכאות – יש להבין את הדרישות, להכיר את תנאי הזכאות, להגיש את המסמכים הנכונים, ולדעת ממה להימנע בכדי לא לקבל דחייה. כאן בדיוק נכנס לתמונה הצוות המקצועי של החברה המרכזית למימוש זכויות שמסייע לכם לעבור את התהליך בקלות ולקבל את כל מה שמגיע לכם כחוק.

גמלת ילד נכה

מהי גמלת ילד נכה ולמי היא מיועדת?

גמלת ילד נכה יכולה לזכות הורים לילדים במצבים שונים בתשלום חודשי הביטוח הלאומי. הגמלה נועדה לממן צרכים רפואיים, התפתחותיים ותפקודיים של הילד, במטרה, להעניק לכל ילד את הטיפול הטוב ביותר. כך למשל, הורה לילדה בת 5 עם אוטיזם, משתמש בקצבה למימון טיפולי קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה. ההוצאות עבור הטיפולים עלולות להיות גבוהות, ואף לדרוש מאחד ההורים להפסיק לעבוד, או לעבוד במשרה חלקית בהתאם לרמת התלות של הילד ולטיפולים הדרושים. 

אם אתם הורים לילד עם צרכים מיוחדים, ילד הזקוק לטיפול מיוחד או שמתמודד עם עיכוב התפתחותי – ייתכן שמגיעות לכם זכויות שלא מומשו, כמו גמלת ילד נכה. כדאי לפנות לבדיקה ראשונית של הזכאות. החברה המרכזית למימוש זכויות מתמחה בזיהוי מקרים כאלו ומלווה אתכם לאורך כל הדרך עד לקבלת הקצבה.

גמלת ילד נכה - זכאות וקריטריונים רפואיים לדוגמה

  • גיל הילד – גמלת ילד נכה ניתנת לילדים מגיל 91 יום ועד גיל 18 ו-3 חודשים. 
  • תלות בזולת – הילד אינו מסוגלת לבצע בעצמו פעולות בסיסיות או זקוק בהן לעזרה לעומת בני גילו, כמו : לאכול ולשתות, להתלבש, להתרחץ, להתנייד, שליטה על הסוגרים (היכולת נבחנת בהתאם לגיל). 
  • מצב רפואי ותפקודי – ילד עם מחלה כרונית, מוגבלות פיזית או נפשית, עיכוב התפתחותי משמעותי, צורך בטיפול רפואי מיוחד וקבוע שניתן בבית. 
  • צורך בהשגחה מתמדת – ילד שזקוק להשגחה קבועה וצמודה בכדי למנוע ממנו לסכן את עצמו או לסכן אחרים (לדוגמה: ילד עם אפילפסיה קשה או ילד עם בעיות התנהגות חמורות). 

שימו לב, המקרים הבאים יכולים לזכות בהתאם לתנאים: אוטיזם, תסמונת דאון, שיתוק מוחין, סיסטיק פיברוזיס, ליקוי שמיעה משמעותי דו-צדדי, עיוורון, ליקוי ראייה קשה, מוגבלות שכלית. מקרים שבהם הפרעות הקשב והריכוז משפיעות בצורה משמעותית על התפקוד עשויים גם כן לזכות את הילד בגמלה.

כמו כן, כל מקרה נבחן לגופו על ידי הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי, ולעתים אף נדרשת בדיקה פיזית של הילד. חשוב להבהיר שלא כל עיכוב התפתחותי או קושי התנהגותי מזכים באופן אוטומטי בגמלה. הזכאות נבחנת על פי הקריטריונים שמוגדרים בתקנות הביטוח הלאומי.

טעויות נפוצות בהגשת בקשת גמלת ילד נכה - איך להימנע מהן?

הדרך לקבלת גמלת ילד נכה עשויה להיות מאתגרת, והורים רבים עלולים, בתום לב, לבצע טעויות שעלולות לפגוע בסיכויי אישור התביעה. אחת הטעויות השכיחות ביותר היא הגשה עם תיעוד רפואי חסר. חשוב להבין שהוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי מבססת את החלטתה בעיקר על המסמכים הרפואיים שמצורפים לתביעה. לדוגמה, במקרה של ADHD הגשת תביעה ללא אבחון מפורט ועדכני וללא אישורים על טיפול תרופתי או טיפול התנהגותי תפחית את הסיכוי לקבלת הגמלה. לכן חשוב להציג את המסמכים הרפואיים בצורה מדויקת ובהתאם לתנאים שנקבעו לסעיף הרלוונטי בוועדה, לפי תחום הקושי שממנו הילד סובל. לכל בעיה רפואית קיימים תנאים ברורים, ועמידה בהם חיונית לצורך בחינת הזכאות.

טעות נוספת היא אי הצגת הקשיים התפקודיים היומיומיים של הילד. הורים רבים מסתפקים בהצגת האבחנה הרפואית ואינם מוכיחים גם את הקושי התפקודי היומיומי או את הדרישה להשגחה מתמדת. 

כמו כן, לא פעם הורים מגיעים אל הוועדה ללא הכנה מוקדמת, מתקשים להשיב על השאלות ואינם מצליחים להציג את התמונה המלאה על מצב הילד. אפשר להיערך טוב יותר: חשוב להגיע לוועדה עם חוות דעת תפקודית מלאה של גורם מקצועי שמכיר את הילד ויכול להעיד על כלל הקשיים וההתמודדויות. ליווי מקצועי של החברה המרכזית למימוש זכויות מסייע להציג את המידע בצורה ברורה ומדויקת, ולהגדיל את הסיכוי למימוש מלא של הזכויות שמגיעות לכם.

כיצד החברה המרכזית למימוש זכויות יכולה לעזור לכם?

לאור המורכבות שבהגשת תביעה לגמלת ילד נכה, עולה לא פעם השאלה – איך אפשר לצלוח את הבירוקרטיה ולקבל את הקצבה המגיעה לילדכם ? כאן נכנס לתמונה הליווי המקצועי והאישי של החברה המרכזית למימוש זכויות. צוות מנוסה מלווה אתכם לאורך כל הדרך, מסייע בהבנת התהליך, באיסוף המסמכים הרפואיים, בגיבוש התיק הרפואי בצורה מסודרת וברורה, בהדגשת הקשיים התפקודיים, ובהכנה יסודית לקראת הוועדה הרפואית. 

הדרך אל גמלת ילד נכה רצופה לעיתים אתגרים, אבל אין צורך להתמודד עם הבירוקרטיה והוועדות הרפואיות לבד. מימוש זכויות הוא תהליך שדורש ידע, ניסיון וליווי צמוד – והחברה המרכזית למימוש זכויות כאן כדי ללוות אתכם לאורך כל הדרך, ולעזור לכם להפוך את התהליך לברור ופשוט יותר. גמלת ילד נכה היא לא רק סיוע כלכלי – זו גם הכרה בזכות של ילדכם לקבל תמיכה אמיתית ושוויון הזדמנויות.

רוצים לדעת פרטים נוספים? השאירו לנו פרטים

שתפו:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
Open chat
שלום, הגעתם לחברה המרכזית למימוש זכויות 👋
כיצד נוכל לעזור?
× פנו אלינו בווטסאפ
דילוג לתוכן