הקודם
הבא

גמלת ילד נכה- למי מגיע?

גמלת ילד נכה ניתנת להורים עבור ילדיהם אשר סובלים מפגיעה גופנית או שכלית. ישנם ליקויים ברורים ומצבים מוגדרים המזכים בגמלת ילד נכה ואותם ניתן למצוא מפורטים גם באתר המוסד לביטוח לאומי. יחד עם זאת, חשוב לדעת כי הזכאות לעיתים נובעת מהתאמה בין מצבו של הילד לבין תנאי הזכאות, כך שיתכן שגם ילד שמצבו הרפואי לא נמצא ברשימת הליקויים, יענה על תנאי הזכאות ויקבל גמלת ילד נכה.

גמלת ילד נכה

גמלת ילד נכה אוטיזם ASD

ילדים עם אוטיזם – ASD. ילד שאובחן על הספקטרום זכאי לקצבה החל מגיל תשעים ואחת יום (שלושה חודשים) ועד גיל שמונה עשרה.

על מנת לקבל גמלת ילד נכה עבור ילדים עם אוטיזם, יש להמציא תיעוד הכולל: אבחון עם תצפית נוירולוגית, רגשית והתפתחותית ובנוסף בדיקה גופנית. בתהליך של האבחון צריכים להיות מעורבים מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, פסיכיאטר, רופא מומחה להתפתחות ילדים עם ניסיון של שלוש שנים לפחות. בנוסף נדרש אבחון אצל פסיכולוג קליני מומחה בכל הכשרה מוכחת בתחום התפתחותי או קליני. ההגדרות לאבחון הן כפי שנקבעו ב- V-DSM והוא יתייחס לרמה הקוגניטיבית, ההתפתחותית, התפקודית והערכת התסמינים.

גמלת ילד נכה CP- שיתוק מוחין

גמלת ילד נכה תינתן עבור ילדים שסובלים מ-CP שיתוק מוחין מגיל 91 ימים ועד 18 ו-3 חודשים, בהתאם לרמת התפקוד וגילו של הילד. פגיעה או נכות בשתי הרגליים מזכה ב-50% מגמלת ילד נכה, וחוסר תפקוד מלא מזכה ב-100% זכאות.

בנוסף, תנאים טכניים, הגמלה תוענק למי שעומד בתנאים הבאים: הילד הנו ילדו של המבוטח שמוגדר כתושב ישראל, או למבוטח שהיה תושב ישראל ונפטר. כאשר מדובר בעולה חדש שעלה לארץ ללא הוריו, הוא יקבל קצבת גמלה במידה ועלה עם אפוטרופוס או בן משפחה מקרב ראשונה ושנייה. התנאי השלישי המזכה בקצבה הוא שהילד חי ושוהה בארץ. אם במידה והילד שוהה בחו"ל משום שהוריו נתונים בשליחות מדינה, הוא זכאי לקצבה למשך כל תקופת השליחות.

זכאות לגמלה לילד הסובל מאלרגיה!

ילד אשר סובל מאלרגיה קשה ומסכנת חיים, זכאי לקבל גמלת ילד נכה החל מגיל 9 חודשים ועד גיל עשר שנים. הזכאות תינתן לילד שעונה על תנאי הזכאות הבסיסיים, וכן על אחד מהתנאים הבאים:

* אם הילד חווה שוק אנפילקטי עקב אלרגיה למזון.

* אם הילד חווה תגובה קלינית עקב אלרגיה בשתי מערכות גוף. 

* אם הילד עבר עקב אלרגיה קוצר נשימה וירידה בריווי חמצן. 

* אם הילד נזקק לטיפול במזרק אפיפן עקב תרחיש אלרגי.

* אם אח או אחות של ילד שנמצא זכאי להשגחה חלקית בשל תגובה אלרגית למזון, והוכחה בטסטים אלרגיים רגישות למזון. 

* אם רופא מומחה לאלרגיה קבע שמדובר באלרגיה מסכנת חיים, והמליץ על הצטיידות קבועה במזרק אפיפן (או קיים נימוק למה אין המלצה לאפיפן)

גמלת ילד נכה באפילפסיה, בעיות דיבור, בעיות התנהגות

ילד הסובל מאפילפסיה זכאי לקבלת גמלת ילד נכה בתנאי שהוא עונה על תנאי הזכאות. בין התנאים ניתן למנות: התקף לעיתים קרובות של אפילפסיה. מקבל טיפול תרופתי. נמצא בהשגחה כדי למנוע סיכון. עבר אשפוזים ויש לו גם בעיות רפואיות נוספות. במקרה של השגחה חלקית הוא יהיה זכאי ל-50% מהקצבה. אם יקבל טיפולים רפואיים יהיה זכאי ל-100% קצבה.

הורים לילד הסובל מבעיות דיבור הדורשות סיוע כמו שימוש באמצעי תקשורת וטיפולים אצל קלינאי תקשורת, יכולים להיות זכאים לקצבה בהתאם לתנאים הקובעים. ילדים עם אילמות סלקטיבית גם יכולים להיות זכאים לקצבה.

בנוסף, ילדים עם בעיית התנהגות קשה והפרעת קשב וריכוז, הזקוקים להשגחה, יכולים להיות זכאים לקבלת קצבה. לרוב מדובר בילדים שנוטלים טיפול תרופתי ללא הטבה מספקת וזקוקים להשגחה ומלווה בדרך ובחזור ממנה, ונמצאים במעקב רפואי אצל נוירולוג או פסיכיאטר ילדים.

חשוב לציין כי לא כל ילד שסובל מ-ADHD ואף נוטל ריטלין זכאי לקבלת הקצבה משום שיש רמות ודרגות חומרה ותפקוד המזכים בקצבה.

מי שמטופל רפואית ובאשפוז ממושך!

גמלת ילד נכה ניתנת גם עבור ילדים אשר מקבלים טיפול רפואי באופן קבוע או זקוקים לאשפוז ממושך, כאשר לפחות חצי שנה מתקיימים התנאים המזכים.

הזכאות ניתנת לילד שעונה על שלושה מתנאי הזכאות המפורטים עקב מחלה יחידה או ארבעה מתנאי הזכאות שונים בגין שתי מחלות או יותר, ואלו הם חלק מהתנאים: 

* מטופל פעמיים ביום במשאפים או אינהלציה.

* מטופל באופן יום יומי בקרדיוטונים, אנטיביוטיקה, נוגדי פרכוסים, משתנים, אימונוסופרסיה, מייצבי לחץ דם. 

* מטופל בפיזיותרפיה יום יומית עקב ליקוי גופני ובכפוף להנחיות רופא. 

* מאושפז במוסד רפואי בשל ליקוי נפשי או גופני באשפוז בית או באשפוז יום לפחות למשך 30 יום בחצי השנה שלפני הגשת התביעה, או שאושפז למשך 45 יום בשנה הקודמת להגשת התביעה. 

* זקוק להחלפת תחבושות וטיפול פעמיים ביום ויותר. משתמש בחליפת לחץ, והאזור הפגוע מהווה חמישית משטח גופו. 

* הורים לילד אשר עושה בדיקות דם באופן קבוע, ולפחות פעם בשבוע במשך חצי שנה.

מימוש זכויות רפואיות – הדרך הבטוחה לקבל הזכויות שלכם.

רוצים לדעת אם מגיע לילדכם גמלת ילד נכה ? השאירו לנו פרטים

מאמרים נוספים

שתפו:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
Open chat
שלום, הגעתם לחברה המרכזית למימוש זכויות 👋
כיצד נוכל לעזור?
× פנו אלינו בווטסאפ
דילוג לתוכן