הקודם
הבא

ביטוח לאומי לחולי סוכרת

סוכרת היא אחת המחלות השכיחות בעולם. בישראל לבד, לפי הערכות בין 8% ל-9% מהאזרחים חולים בסוכרת. לא מעט חולי סוכרת תוהים מה הזכויות המגיעות להם. אחת מהזכויות הנפוצות היא קצבת נכות כללית של הביטוח הלאומי.

במסגרת הליך תביעה של חולי הסוכרת לקצבת נכות כללית נקבעת דרגת הנכות הרפואית שלהם וכן נקבע האם הם נמצאים באובדן כושר עבודה ובאיזו מידה. אנחנו מאמינים שיש לכם לא מעט שאלות אודות היחס של ביטוח הלאומי לחולי סוכרת ועל קביעת אחוזי הנכות וקבלת קצבת נכות כללית.. בדיוק לשם כך אנשי המקצוע של החברה המרכזית למימוש זכויות נמצאים כאן עבורכם.

ביטוח לאומי לחולי סוכרת

יורדים לעובי הקורה: מי זכאי לקצבת נכות כללית?

אנו למדים כי במסגרת בחינת הזכאות לשם קבלת קצבת נכות כללית נקבעת הנכות הרפואית לחולי סוכרת (בוגרים מעל 18) על ידי ועדה רפואית ייעודית. קביעת נכות לילדים חולי סוכרת הינה שונה במהות שלה ונרחיב עליה בהמשך המאמר.

ניכר כי שיעורי הנכות נקבעים בהתאם למגוון רחב של פרמטרים. לרוב שיעורי הנכות הרפואית יקבעו בהתאם לטיפול תרופתי הניתן לחולים ו/או בעקבות סיבוכים נוספים כתוצאה ממחלת הסוכרת. אחוזי הנכות נקבעים בהתאם לטיפול התרופתי.

המידע שלהלן מתוך אתר הביטוח הלאומי (ומשתנה מעת לעת). לדוג':

  • 10% נכות – יינתן במקרה של טיפול פומי ו/או אנלוג GLP-1
  • 20% נכות – יינתן במקרה של טיפול באינסולין ו/או טיפול משולב עם אינסולין
  • 40% נכות – יינתן במקרה של סוכרת לא מאוזנת המטופלת עם לפחות 4 זריקות אינסולין ביום ו/או יחד עם משאבת אינסולין ייעודית. 
  • 50% נכות – שיעור של כ- 50 אחוזי נכות יינתן במקרים בהם מטופל יטופל באינסולין יחד עם אי יציבות קלינית אשר עשויה לגרום למגוון רחב של תסמינים, לרבות: חסר נוירולוגי (מוכר לרוב בתור סוכרת שבירה), חמצת מטבולית ואף מקרים בהם בשנתיים האחרונות הייתה ירידה משמעותית של ערך הגלוקוז בדם מתחת ל50 מג׳ המלווה באיבוד הכרה, הכרה מעורפלת ומחייב עירוי, אשפוז ו/או זריקת גלוקוז.
  • 65% נכות – יינתן במקרה של סיבוך באחד מהאיברים (עיניים, עצבים, כליות, כלי דם כולל מערכות קרדיו וסקולרית) בשיעור של 30% לפחות ו/או שני סיבוכים באיברים אשר כל אחד מהם הינו 20% לפחות.

100% נכות – יינתן כאשר ישנם לפחות 3 סיבוכים באיברים (עיניים, עצבים, כליות, כלי דם כולל מערכות קרדיו וסקולרית) בשיעור של 30% לפחות.

אנו למדים כי לשם קביעת דרגת אי כושר (המהווה תנאי סף לקצבת נכות) נדרשת נכות רפואית בשיעור של 60% ו/או 40% כאשר ישנם מספר ליקויים. כאשר המבוטח סובל ממגוון רחב של ליקוים ומחלות הרי שאחוז הנכות בכל אחד מהם יקבע בנפרד.

הגשת תביעה – מה הוא התהליך?

חולי סוכרת בדרגות שונות המעוניינים להגיש בקשת תביעה לקצבת נכות כללית, במסגרת התביעה יצטרכו לצרף מגוון רחב של מסמכים רפואיים, תיעוד של הבעיות הרפואיות וסיבוכים בעבר, תיעוד מרופאים לגבי פגיעה סוכרתית, כגון: פגיעה בעיניים לגבי נוכחות רטינופטיה סוכרתית, בדיקת נוירולוג. כמו כן (הדבר תלוי מקרה רפואי) יהיה רצוי להמציא בדיקות רפואיות – חלבון בשתן, בדיקת קרקעית העיניים ואף דופלר של עורקי הגפיים והצוואר.

לאחר הגשת התביעה יישלח זימון לוועדה רפואית, כמו כן במקרים שונים ייתכן שלא תוזמנו לועדה רפואית והמסמכים יספיקו לשם אישור התביעה. במהלך הועדה יקבעו אחוזי הנכות לצד קביעת דרגת אי כושר (במקרה שנקבעו מספיק אחוזי נכות רפואית).

קביעת דרגת אי כושר היא חלק בלתי נפרד מבדיקת הזכאות לקצבת נכות כללית. לא פעם, חולי סוכרת צוברים אחוזי נכות רפואית במידה מספקת מצד אחד, ומאידך לא מצליחים להוכיח שאיבדו מכושר עבודתם ולכן לא מאשרים להם לקבל את הקצבה. ולכן חשוב לשים לב לטפל בשני ההיבטים בעת הגשת תביעה: הן באחוזי הנכות הרפואית והן באי כושר העבודה והתפקוד.

בסיום התהליך, ולאחר שהועדות הרפואיות סיימו את תפקידן, תקבלו הודעה על התשובה בגין הגשת בקשה לתביעת קצבת נכות כללית, בהנחה והתשובה תהיה חיובית הקצבה תשולם כל 28 לחודש לחשבון הבנק שלכם. כמו כן, הזכאות לתשלום הינה רטרואקטיבית עבור 12 חודשים לכל היותר לפני יום הגשת התביעה.

ילדים חולי סוכרתֿ – מה התהליך?

הורים רבים תוהים מה הזכויות המגיעות להם בגין ילד החולה בסוכרת. אנו למדים כי במקרים בהם הילד הינו חולה סוכרת יהיה זכאי לקצבת ילד נכה מגיל 91 יום ועד גיל 18 ושלושה חדשים בהנחה והוא עונה על מספר פרמטרים בסיסיים – הילד הינו ילד של מבוטח תושב ישראל, הילד נמצא בישראל, הילד נמצא במשפחה. לצד אלו הזכות נקבעת בהתאם לגילו של הילד:

  • ילד עד גיל 6 – תקבע זכאות בשיעור של 100% מאחר וקיים צורך בנוכחות מתמדת.
  • ילד מעל גיל 6 – תקבע זכאות בשיעור של 50%, בשל הצורך בבדיקות דם פעמיים ביום, מעקב תדיר ותזונה מאוזנת.

לשם הגשת הבקשה יש להגיש טופס תביעה לקצבת ילד נכה אותו ניתן למלא און-ליין ו/או בפקס, דואר ובהגעה פרונטלית. מכתב שחרור מבית חולים בעקבות אשפוז ו/או אבחון ממכון מורשה.

סכום הקצבה עד גיל 6: 3,295 ש״ח. 

סכום הקצבה מעל גיל 6 – 1,676 ש״ח. הקצבה תשולם עד שנה רטרואקטיבית ממועד הגשת התביעה.

חשוב. במקרים רפואים שונים הילד יכול להיות זכאי לקצבה בשיעור 100% על אף שהוא מקבל רק 50%, ולכן רצוי לבחון תמיד האם הילד שלכם זכאי לקבל יותר ממה שהוא מקבל. ישנם ילדים עם מחלת סוכרת לא מאוזנת, הזקוקים לעזרה וסיוע בטיפול במחלה, החורגים מהמקובל אצל ילדים חולי סוכרת בגילם. במקרים אילו הביטוח הלאומי ישקול בכפוף למידע רפואי ואישורים שיקבל להעלות את רמת הקצבה.

רוצים לדעת פרטים נוספים? השאירו לנו פרטים

מאמרים נוספים

שתפו:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
Open chat
שלום, הגעתם לחברה המרכזית למימוש זכויות 👋
כיצד נוכל לעזור?
× פנו אלינו בווטסאפ
דילוג לתוכן