הקודם
הבא

קצבת נכות - על התנאים והתהליך

מי שעקב מצב רפואי או נפשי כבר אינו יכול להתפרנס ולהשתכר בכבוד, יכול לקבל קצבת נכות זמנית או קבועה שתסייע לו להתגבר על אובדן ההכנסה. כמובן שלצורך כך יש לעמוד בתנאים מסויימים וגם לפעול נכון מול הביטוח הלאומי. בשורות הקרובות נסקור בפניכם את אותם התנאים ואת עיקרי התהליך בדרך לקבלת קצבת נכות. בנוסף תבינו כיצד החברה המרכזית למימוש זכויות יכולה לעזור לכם לצלוח את כל הבירוקרטיה ולשפר את הסיכויים שלכם לקבל קצבת נכות מקסימלית.

קצבת נכות

מהם התנאים לקבלת קצבת נכות?

  • תושב ישראל שמלאו לו 18 ושעדיין לא הגיע לגיל פרישה.
  • להיות אדם שלא עובד בשל המגבלה שלו, או כזה שהכנסתו נמוכה ב-60% מהשכר הממוצע במשק, בין אם מדובר בעצמאי או שכיר.
  • להיות בעל נכות רפואית של 60% לפחות, או 40% לפחות כאשר עבור לקות אחת נקבעה דרגת נכות רפואית של 25% לפחות, מה שנקבע בוועדה רפואית בביטוח הלאומי. (אשה במעמד עקרת בית צריכה להגיע ל-50% לפחות)
  • בנוסף יש לקבל דרגת אי כושר מתאימה, מה שנקבע על ידי פקיד התביעות של הביטוח הלאומי לאחר שהתייעץ עם רופאי הוועדה. דרגת האי כושר תהיה בין 60 % ל-100% ובהתאם לכך יהיה סכום הקצבה.

דרגה של למעלה 75% ומעלה מזכה בקצבה של 4,291 שקלים בחודש ומתחת לכך יש מספר דרגות שמזכות בקצבה חלקית של למעלה מ-2,000 שלקים בחודש (נכון לשנת 2024).

מה עוד חשוב לדעת על התהליך?

על מנת להגיע לשלב בו עומדים מול הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי, יש להגיש תביעת נכות ולצרף אליה את כל המסמכים הרלוונטיים (חוות דעת רפואיות, מסמכים רפואיים, בדיקות, תלושי משכורת ועוד). לאחר ההגשה, ממתינים עד לקבלת זימון לעמידה מול הוועדה. לאחר קיומה, התוצאות נשלחות בדואר וגם מפורסמות באזור האישי באתר של הביטוח הלאומי. יש לציין כי במקרים של פגיעות ונכויות קשות מאוד קיימת אפשרות למסלול מהיר שתוצאותיו מחויבות להיות מועברות למגיש הבקשה בתוך 30 ימים בלבד.

עוד כדאי לדעת שניתן לערער על החלטת הביטוח הלאומי לקביעת נכות רפואית בתוך 60 יום מההחלטה וכמו כן שניתן לערער גם על ההחלטה לגבי דרגת אובדן כושר העבודה. ניתן גם להגיש תביעה חוזרת בגין החמרת מצב לאחר 6 חודשים מיום קבלת ההחלטה הקודמת.

כדי לקבל קצבת נכות יש לפעול בחוכמה

מאחר ו-"עוגת" התקציב של הביטוח הלאומי מוגבלת בהיקפה, לא כל מי שמגיש בקשה לקבלת קצבת נכות בסופו של דבר גם יקבל אותה. הביטוח הלאומי יכול שלא להכיר בנכותו של אדם וגם אם כן, לא תמיד בדרגת האחוזים שמזכה בקצבה או בסכום שלא באמת עוזר לכל הצרכים הנדרשים. בנוסף, יש לקחת בחשבון שאם מקבלים סירוב, למרות שקיימת אפשרות ערעור, קשה מאוד לתקן את הרושם הראשוני ולהפוך את הקערה על פיה, ולכן רצוי לפעול בחוכמה מלכתחילה על מנת לא להגיע לשם.

מסיבות אלו כדאי מאוד להסתייע באנשי מקצוע שיודעים בדיוק כיצד הביטוח הלאומי מתנהל, מהם התנאים המדויקים והמלאים שצריך לעמוד בהם ואילו מסמכים רלוונטיים הכי מעניינים את הפקידים והרופאים שיהיו מעורבים בתהליך. זוהי הדרך להגיע מוכנים לוועדה ולקבל בסופו של תהליך את מקסימום הקצבה האפשרית בהתאם למצב.

קצבת נכות

החברה המרכזית למימוש זכויות תלווה אתכם

אינספור ישראליים כבר קיבלו ליווי מקצועי והכוונה מהחברה המרכזית למימוש זכויות לפני הוועדה הרפואית שלהם בביטוח הלאומי, מה שעזר להם לקבל את קצבת הנכות שלה הם כל כך היו זקוקים. מאחורי החברה שנות ניסיון רבות והיא יכולה לפשט גם עבורכם את כל התהליך, לשפר את הסיכויים שלכם אל מול הגוף הבירוקרטי המאיים הזה וגם לספק לכם מידע חשוב נוסף שיעזור לכם אחרי הוועד בדרך למימוש זכויות רפואיות.

למשל, מעבר לקצבת נכות, כדאי מאוד לדעת כי אתם בהחלט יכולים להיות זכאים לקצבאות נוספות גם בביטוח הלאומי וגם מגופים נוספים. לדוגמא, בביטוח הלאומי תוכלו להיות זכאים לקצבת שירותים מיוחדים (שר"מ), גמלת ניידות, קצבה לנפגעי תאונת עבודה, גמלת ילד נכה. החברה המרכזית למימוש זכויות תוכל ללוות אתכם עד למיצוי מירבי של כל הזכויות המגיעות לכם.

רוצים לדעת פרטים נוספים? השאירו לנו פרטים

מאמרים נוספים

שתפו:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
Open chat
שלום, הגעתם לחברה המרכזית למימוש זכויות 👋
כיצד נוכל לעזור?
× פנו אלינו בווטסאפ
דילוג לתוכן