הקודם
הבא

תביעת סיעוד ביטוח

כל אדם יכול למצוא את עצמו במצב בו הוא אינו מסוגל לבצע מטלות פשוטות ושגרתיות כמו להתלבש, להכין אוכל או להתקלח. הדבר עשוי להתרחש עקב גיל מתקדם, תאונה או מחלה ולהימשך זמן רב. מי שהשכיל לבטח את עצמו בביטוח סיעודי פרטי בזמן, יכול להסתייע כעת בכספים אלו ולשמור ככל שניתן על איכות חייו. משום החשיבות של ביטוח זה והגשת התביעה בצורה נכונה, כתבנו עבורכם את המאמר הבא. מייד תבינו בשביל מה מיועדת תביעת סיעוד ביטוח, למה חברות הביטוח דוחות חלק גדול מתביעות הסיעוד, איזה פעולות עליכם לעשות כדי להצליח בתביעה, וכיצד החברה המרכזית למימוש זכויות יכולה לעזור לכם בנושא זה.

תביעת סיעוד ביטוח

ביטוח סיעוד – מטרת הביטוח וחשיבותו

אדם אשר מגיע למצב בו הוא מוגדר כסיעודי, למעשה אינו יכול לתפקד כבעבר, תוך פגיעה קשה בתפקודים היומיומיים שלו. עקב אובדן ההכנסה (כל עוד האדם עדיין בגיל עבודה), הצורך בטיפולים רפואיים, מכשור מתאים, ולעיתים אף השגחה למשך חלק או כל שעות היום והלילה, מי שרכש לעצמו ביטוח סיעודי יכול כעת לתבוע את הזכויות המגיעות לו ולהישען עליהן מבחינה כלכלית כקרש הצלה.

אדם אשר מגיע למצב בו הוא מוגדר כסיעודי, למעשה אינו יכול ליש לציין כי כיום הודות לטיפולים רפואיים מתקדמים, מטופלים סיעודיים אמנם אינם מתדרדרים במהירות בימינו, אך הדבר עשוי לגרור שנים רבות של תלות בזולת והוצאות כלכליות אדירות. אם כן, הצורך בביטוח הולם והגשת תביעת סיעוד ביטוח בצורה נכונה בעת הצורך, חשובים מאוד.

מתי ניתן להגיש תביעת סיעוד ביטוח?

כאמור, תביעת סיעוד ביטוח מיועדת בכל המקרים בהם למבוטח יש פוליסת ביטוח (פרטית או במסגרת קבוצתית) והוא הגיע למצב בו הוא הוא מוגדר סיעודי. מהי ההגדרה של אדם סיעודי הזכאי לקבל פיצוי מחברות הביטוח? ובכן, חברות הביטוח דורשות מהתובעים להוכיח את המצב הסיעודי על פי אחד משני הקריטריונים הבאים:

תשישות נפש – מוגדרת כירידה משמעותית במצב הקוגניטיבי ללא תלות בהכרח במצב הגופני. תשישות נפש יכולה להיגרם כתוצאה מבעיות זיכרון בעקבות מחלה או התמצאות במרחב בזמן ובמקום, מה שבהחלט מחייב השגחה צמודה בשל הסכנה הממשית לחיים כתוצאה ממצבים כאלו.

פגיעה בתפקוד – כאשר אדם אינו יכול לבצע 3 מתוך 6 פעולות מחיי היום יום הוא מוגדר כסיעודי. הדבר בא לידי ביטוי במבחן ה- ADL (Activities of Daily Living) שכולל בדיקה של 6 תפקודים שכוללים יכולת קימה ושכיבה, להתלבש ולהתפשט, רחצה, לאכול ולשתות, לשלוט על הסוגרים ותנועה ממקום למקום.

אם המבוטח עונה על אחד או שניים מהסעיפים שתוארו לעיל, עליו לגבות את התביעה עם מסמכים מתאימים (בדיקות רופא, ממצאים רפואיים, תוצאות בדיקות) ולעבור בדיקה על ידי נציג חברת הביטוח. הנציג הינו איש רפואה, רופא/ה או אח/ות מוסמכים שמגיעים למקום מחייתו של המבוטח ומבצעים את הבדיקות.

ביטוח סיעודי – מה קורה לאחר הגשת התביעה?

לאחר הגשת תביעת סיעוד ביטוח ובדיקת המטופל, הנתונים מועברים לחברת הביטוח שדנה בכל מקרה לגופו. חברת הביטוח יכולה לדחות את התביעה או לאשר אותה. מצבי דחייה כוללים בדרך כלל היעדר מסמכים רפואיים שמוכיחים את המצב הסיעודי, מטופל ש-"נכשל" בבדיקת ה-ADL. כלומר, הבודק לא היה משוכנע שנפגעו לפחות 50% מהיכולות לביצוע מטלות מחיי היומיום במספר הפעולות הדרוש.

אם התביעה נדחית, ניתן לערער על ההחלטה בפני חברת הביטוח ובמידה והערעור גם כן נדחה, ניתן להגיש תביעה לבית המשפט. במקרה של אישור התביעה, יינתן פרק זמן מוסכם לתוקף ובסיום התקופה תיבחן הזכאות מחדש. ככלל, כל פוליסה ותנאיה יכולה לספק למטופל גמלה חודשית, פיצוי חד פעמי ומוסכם, שיפוי על שירותים (עד תקרה מסוימת) או מתן שירותים על ידי חברת הביטוח.

החברה המרכזית למימוש זכויות עומדת לצידכם

חברות הביטוח מערימות קשיים על מבוטחים שמגישים תביעת סיעוד, כך שמי שמגיש את התביעה ללא ליווי והכוונה של מומחי זכויות ואנשי מקצוע, עשוי להגיע למצב בו חברת הביטוח דוחה את הבקשה ולאחר מכן קשה מאוד להפוך את הקערה על פיה. בדיוק בגלל זה אתם צריכים את החברה המרכזית למימוש זכויות לצידכם. עם הניסיון שצברנו לאורך השנים נוכל לכוון אתכם בדרך להשגת המסמכים הרלבנטיים, להכין אתכם לקראת בדיקת ה- ADL ובמקרה הצורך ולסייע לכם גם בתהליכי הערעור (בהשגת מסמכים) בכל ההליכים עד להצלחה.

אנחנו מכירים לעומק את ההתנהלות של כל חברות הביטוח, לרבות הביטוח הלאומי, שמהווה גם כן אפיק לקבלת סיוע סיעודי במקרה הצורך, מה שיכול לעזור לכם רבות בתהליכי התביעה שלכם ובכך מימוש זכויות רפואיות שמגיעות לכם. אין שום סיבה שתתמודדו עם כל הבירוקרטיה והתהליכים המתישים מולם לבד. צרו איתנו קשר ונדאג שתקבלו את המגיע לכם.

רוצים לדעת פרטים נוספים? השאירו לנו פרטים

מאמרים נוספים

שתפו:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
Open chat
שלום, הגעתם לחברה המרכזית למימוש זכויות 👋
כיצד נוכל לעזור?
× פנו אלינו בווטסאפ
דילוג לתוכן