הקודם
הבא

קצבת שירותים מיוחדים - מי זכאי ומהן הדרגות?

קצבת שירותים מיוחדים ניתנת למי שגילו מעל 18 אשר הנו נכה אבל מתגורר בביתו ולא במוסד עם שירותי סיעוד או רפואה. נכים אשר המוסד לביטוח לאומי קבע להם 60% אחוזי נכות, או מי שנקבעה להם נכות של 75% לפחות ולא מקבלים קצבה מהביטוח הלאומי. קצבה זו מיועדת למי שאיינו עצמאי וזקוק לעזרה בביצוע של פעולות כמו: רחצה, הלבשה, שמירה על היגיינה, תחזוקה של הבית ועוד, או מי שיש להשגיח עליהם שכן הם עלולים להוות סכנה לאחרים או לעצמם. קצבת שירותים מיוחדים יכולה להינתן לכל החיים וכן מקנה הטבות שונות ברשויות מקומיות ומוסדות ממשלתיים. כדי לקבל קצבת שירותים מיוחדים, מומלץ לא לעשות זאת לבד, אלא רק באמצעות חברה העוסקת בזכויות רפואיות מהטעם הפשוט שביטוח לאומי אף פעם לא שש לתת קצבאות והקשיים והבירוקרטיה בה הוא נוקט עלולה לגרום לכך שאנשים יתייאשו ולא יקבלו את הקצבה או שלא יקבלו את כל הזכויות המגיעות להם.

מי זכאי לקצבת שירותים מיוחדים?

הזכאות לגבי קצבת שירותים מיוחדים רלבנטית גם במקרים של מטופלים בדיאליזה לפחות פעמיים בשבוע, מושתלי איברים והיא תינתן למשך שישה חודשים מיום ההשתלה. אדם שקיבל מח עצם עצמי יקבל את הקצבה למשך שלושה חודשים מההשתלה. גם חולים אונקולוגיים המקבלים טיפולים רפואיים זכאים לקצבה. כדי לקבל את הקצבה מומלץ לפנות לחברה לזכויות רפואיות, אשר בה יש צוות של אנשים המכירים את דרכי הפעולה של הביטוח הלאומי, את הרכבי הוועדות וכן מה צפוי בהן. הם יוכלו להכין אתכם לקראת התביעה ולהסביר לכם מה עשוי לקרות. בנוסף הם יכינו עבורכם את תיק התביעה כולל כל המסמכים הרפואיים הרלבנטיים התומכים בבקשה לקצבת שירותים מיוחדים. אתם תוזמנו לוועדה רפואית ותיבדקו ע"י רופא מטעם ביטוח לאומי, אשר תפקידו לאמת את הטענות שלכם בדבר ההיזקקות לעזרה יום יומית שהיא התנאי לקבלת הקצבה. הרופא יעריך את מידת התלות שלכם בעזרה לה אתם זקוקים והאם היא מזכה אתכם בקצבה האמורה. במקרה של אנשים סיעודיים או נכים המתקשים לצאת מביתם, יגיע אליהם נציג של הביטוח הלאומי להערכת מצבם לרגל בקשת הקצבה לשירותים מיוחדים. פרוטוקול הוועדה וההחלטה יישלחו לתובע.

3 דרגות לקצבת שירותים מיוחדים

ישנן שלוש דרגות של תלות בזולת אשר מזכות באיזו קצבת שירותים מיוחדים. הדרגה הראשונה היא מי שתלוי תלות מועטה בעזרה ויש לו קושי מועט אך קיים או מי שנזקק להשגחה. הדרגה השנייה היא מי שיש לו תלות ברמה בינונית בסביבה וקשיים משמעותיים בעצמאות אישית וזקוק לעזרה. הדרגה השלישית היא מי שיש להם תלות רבה בסביבה וקשיים משמעותיים בתפקוד עצמאי יום יומי. מי שאינם מסוגלים לשמור על היגיינה בכוחות עצמם, להכין לעצמם אוכל או לאכול. להתלבש, להתנייד בתוך הבית ועוד. הזכאים לקבלת הקצבה עשויים להיות זכאים לזכויות נוספות, הטבות והנחות במוסדות וארגונים ביניהם חברת החשמל, המים, משרד הבריאות, התחבורה, הרווחה ועוד. הקצבה יכולה להיות רטרואקטיבית למשך שישה חודשים מיום הגשת התביעה לביטוח לאומי. מי שנמצא זכאי לקבלת הקצבה, יקבל אותה גם אחרי גיל הפרישה במידה ונמצא זכאי לכך. יש מצב בו הוועדה בביטוח לאומי לא תקבל את התביעה, או שתדחה אותה ולתובעים יש זכאות לערער על קביעה זו. כאמור מומלץ להגיש כל תביעה לביטוח לאומי, באמצעות מומחים בתחום ולא בצורה עצמאית שכן המוסד לביטוח לאומי נוטה לדחות תביעות ולא לקבל אותן ולחסוך כמה שיותר על גבם של מבוטחים.

מה עושים במצב של החמרת מצב?

במידה ונדחיתם על ידי ביטוח לאומי שלא מצא אתכם זכאים לקבלת קצבה לשירותים מיוחדים, אבל מצבכם הורע, אתם יכולים לפנות לחברה העוסקת במימוש זכויות רפואיות ולהגיש בקשה חדשה ולערער על הקביעה הקודמת בשל החמרה או שינוי במצבכם הרפואי, זאת אחרי שישה חודשים מיום שקיבלתם תשובה על התביעה הראשונה שלכם. יש מקרים בהם המצב הוחמר מאוד ואין צורך להמתין שישה חודשים כדי להגיש תביעה חדשה. אפשר לפנות לחברה אשר מעסיקה צוותים של מומחים המכירים את כל שיטות ההתחמקות של המוסד לביטוח לאומי, ויודעים כיצד לנצח בכל תביעה מולם. הכנת התיק הרפואי בצורה נכונה היא חלק חשוב, חוות דעת שנייה ועוד.

קראו גם על: העלאת קצבת שירותים מיוחדים

מאמרים נוספים

שתפו:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
Open chat
שלום, הגעתם לחברה המרכזית למימוש זכויות 👋
כיצד נוכל לעזור?
× פנו אלינו בווטסאפ
דילוג לתוכן