זה לא סוד שקשה לקבל קצבת נכות בישראל, בטח אם לא מדובר במחלה קשה כמו סרטן, ומצבים רפואיים אקוטים אחרים, שבהם הזכאות מובהקת וברורה. אנשים הסובלים ממחלות כמו סוכרת, מחלות נוירולוגיות, מחלות לב, מחלות קרוהן ועוד, שהן מחלות כרוניות לא פשוטות, מוצאים את עצמם לא פעם חסרי אונים לנוכח ההחלטה שלא לאשר להם קצבת נכות.
משה, חולה סוכרת בן 59, התנהל לבד מול הביטוח הלאומי, קבעו לו 36% אחוזי נכות, ללא התאמה למצבו – דחו אותו. רק לאחר שמשה פנה לאנשי מקצוע שילוו אותו, הביטוח הלאומי העלה את אחוזי הנכות שלו ואישרו לו קצבת נכות חודשית. אם הוא היה מקבל את הליווי המקצועי בתחילת הדרך, הוא כנראה היה מקבל את הקצבה שהגיעה לו כבר מזמן. הוא גם היה מרוויח זמן יקר וחוסך מעצמו את הביורוקרטיה."
כמו משה, ישראלים וישראליות אחרים מתנהלים לבד מול הביטוח הלאומי ומוצאים את עצמם נגררים להליכים ממושכים ובסופם – אכזבה קשה, לא מאשרים להם את הקצבה. לפעמים מאשרים להם, אבל קצבה חלקית בלבד, ומגיע להם בכלל הרבה יותר.
כך אלפי אנשים שנדחו על ידי הביטוח הלאומי מבינים שהסיכוי שלהם לקבל קצבת נכות לבד הוא קטן, ומחליטים לקבל ליווי מקצועי של אנשי מקצוע.
"ההחלטה הכי טובה שקיבלתי, התוצאות מדברות בעד עצמן: אני מקבל קצבת נכות 100% כל חודש"
כדי להבין מה עומד מאחורי ההחלטה האם לאשר קצבה או לא, צריך לצלול מעט אל מאחורי הקלעים של תהליכי קבלת ההחלטות.
בשביל לקבל קצבת נכות צריכים להתקיים יחד מספר תנאים. מלבד פרטים טכניים כמו גיל, שכר ועוד, יש מספר תנאים נוספים, ושם נמצא הקושי הגדול – אחוזי נכות ואובדן כושר עבודה. רק מי שיעמוד בהם יצליח לקבל את הקצבה.
כדי לסבר את האוזן, בשביל לקבל קצבת נכות נדרשים בין 60%-40% אחוזי נכות רפואית לפחות, וכן נדרשת ההוכחה לכך שאין מסוגלות לעבוד, או שהיכולת להשתכר ירדה ב-50% לפחות.
כעת, העבודה המשמעותית תהיה להתאים את המצב הרפואי הספציפי לאותם תנאים, מה שמתברר לרבים כמשימה בלתי אפשרית.
"קבעו לי 40% אחוזי נכות רפואית, אבל לא אישרו לי קצבה". מספרת ירדן, בת 40, שהפסיקה לעבוד בגלל מחלת פיברומיאלגיה. הסיבה לדחיה במקרה זה היא, שלא הוכחה ירידה באובדן כושר העבודה. כל התנאים צריכים להתקיים יחד, כבר אמרנו.
"אני עם 53% נכות וגם לא מקבל קצבה" מספר יריב שסובל מדלקת פרקים כרונית קשה. במקרה זה הסיבה לדחיה היא צבירת אחוזי נכות מתחת לרף הדרוש. במקרה שלו, מאחר שלא נקבע לו "סעיף גדול" של 25% לפחות, עליו להגיע ל-60% נכות רפואית משוקללת.
כפי שניתן לראות אצל ירדן ויריב, לא חסרות סיבות לדחות בקשה לקצבת נכות. העבודה של אנשי המקצוע תהיה למצוא את הדרך הנכונה להוכיח שתנאי הזכאות מתקיימים. בתנאי שמגיע לכם קצבת נכות כמובן.
ההתנהלות מול הביטוח הלאומי בהגשת בקשה לקצבת נכות דורשת בקיאות מוחלטת בנושאים כמו "ספר המבחנים" של הביטוח הלאומי, שעל פיו נקבעים אחוזי הנכות במצבים הרפואיים השונים, וזאת על מנת שתקבלו את אחוזי הנכות ללא קיפוח, ובהתאמה מדוייקת לכל בעיה ממנה אתם סובלים.
ספר המבחנים אינו "ספר קריאה", ההבנה איזה סעיף ליקוי תואם למצב רפואי דורשת ידע, מקצועיות וניסיון. נדרשת גם הכוונה איזה מידע רפואי לאסוף בהתאם, בדיקות, חוות דעת, אישורים מרופאים שונים וכיוצ"ב.
בנוסף, הועדות הרפואיות הן חלק בלתי נפרד מבדיקת הזכאות לקצבת נכות. הן גם המפגש היחיד פנים מול פנים של מקבלי ההחלטות מול מבקש הקצבה. לכן, יש חשיבות רבה להתנהלות בהן, גם כאן דרוש ידע וניסיון להתנהגות נבונה והצגת המקרה הרפואי על הצד הטוב ביותר, ואת זאת משיגים באמצעות הכנה ראויה של מבקש הקצבה לקראת הוועדה.
זכרו, ועדה רפואית אורכת בערך כ-10 דקות בלבד אך לוועדות השפעה רבה על ההחלטה הסופית בעניינו של מבקש הקצבה.
אם כך, תפקידם של אנשי המקצוע הוא ללוות את הבקשה לקצבת נכות מתחילה ועד להצלחה, לכל אורך הדרך ובכל פרט.
לפני כן, כדאי לוודא שאכן יש צורך בליווי מקצועי. ישנם מקרים רפואיים, כפי שהקדמנו לציין, שבהם הזכאות ברורה ולא נדרש בהם ליווי מקצועי.
בכל המקרים האחרים, שנמצאים "בשטח האפור" שבו קל ליפול בין הכיסאות ולא לקבל את קצבת הנכות, שם הפנייה לאנשי מקצוע תהיה ההחלטה הטובה ביותר שתוכלו לעשות.
יש לא מעט חברות המציעות ליווי לקבלת קצבת נכות, לכן כדאי לשים לב איזה ניסיון וידע אותה חברה מביאה איתה, וכן אילו אנשי מקצוע יש לה.
"החברה המרכזית למימוש זכויות" היא מהמובילות בארץ בתחום מימוש זכויות רפואיות, עם ידע רב, ניסיון מצטבר של למעלה מ-18 שנה ואנשי מקצוע מהשורה הראשונה.
אנשי המקצוע של החברה בוחנים את המקרה הרפואי מכל צדדיו והיבטיו, ומול זה בוחנים את הפיצויים, הקצבאות והזכויות האקטואליות, מכלל הגופים הקיימים שאפשר לקבל, ומתווים את דרך הפעולה.
אנשי המקצוע גם מונעים מטעויות לקרות כמו: להגיש מסמכים שאינם משקפים את המצב, או להגיע לוועדה הרפואית לא מוכנים, או להתעקש על דברים לא נחוצים, ולהפך, לא לוותר על הפרטים שיכולים לשנות את כל ההחלטה מקצה לקצה, כמו עוד ועדה רפואית בתחום שלא נבדק או בדיקה מכריעה שהייתה חסרה.
אנשי המקצוע של "החברה המרכזית למימוש זכויות" מכירים את התחום שנים רבות, הם למודי ניסיון והיכרות עם אופן קביעת אחוזי הנכות ואישור הקצבאות, הם יודעים כיצד להגיש את הבקשה וכיצד להתנהל בכל שלב ובכל עניין, ולהוביל להצלחת התהליך.
קודם כל כדאי שתדעו שיש חברות שאינן גובות תשלום מראש, אלא במקרה של הצלחה בלבד. כך היא גם "החברה המרכזית למימוש זכויות" שאינה גובה כל תשלום מראש אלא רק מההצלחה.
החוק מגביל את שיעור העמלה שחברות למיצוי זכויות כדוגמת "החברה המרכזית למימוש זכויות" זכאיות לגבות מלקוחותיהן. למשל, בכל הנוגע לקצבת נכות כללית, שיעור העמלה שניתן לגבות מוגבל ל-12.25% מהקצבה בתוספת מע"מ למשך 5 שנים.
בסופו של דבר ההסתכלות צריכה להיות כלפי החזר ההשקעה. אם עד היום לא קיבלתם קצבת נכות, או הנכם מקבלים קצבה חלקית, ובזכות הליווי המקצועי תקבלו קצבה, או הקצבה שלכם תגדל, הרי שהליווי המקצועי ישתלם לכם ללא ספק. ובמקרה של "החברה המרכזית למימוש זכויות", אם לא תאושר לכם לבסוף קצבה – לא תצטרכו לשלם דבר.
אודות
מימוש זכויות
ביטוח לאומי
פנסיה וביטוח
CREATED BY EDITADESIGN.NET