אם ההכנסות החודשיות שלכם (מפנסיה, משכורת, השכרת דירה, רווחי הון ועוד) עומדות על למעלה מ-10.000 שקלים בחודש, ואתם סובלים מבעיות בריאותיות,
המידע הזה יכול להחזיר לכם כסף רב.
על 'פטור ממס הכנסה' שמעתם?
יש לא מעט ישראלים שמגיע להם פטור ממס הכנסה (לפי סעיף (5)9 לפקודת המס) והם כלל לא מודעים לכך.
להטבה זו יכולים להיות זכאים אנשים עם בעיות בריאותיות, כאשר התנאי המרכזי הוא צבירה של לפחות כ – 90% משוקללים. ושהמספר לא יטעה אתכם, בהתנהלות מקצועית ובליווי רפואי ניתן לעבור את התהליך בהצלחה ולהשיג את הפטור.
בחברה המרכזית למימוש זכויות מלווים במשך 18 שנים תביעות לפטור ממס בהצלחה ומסבירים:
פטור ממס הוא הליך מורכב ובירוקרטי שמתנהל מול הביטוח הלאומי ומס הכנסה בו זמנית. מי שאחראי בפועל על קביעת אחוזי הנכות לצורך קבלת הפטור הן הועדות הרפואיות.
למעשה, הועדות, הן אלה שיקבעו אם תקבלו את הפטור, או שלא, ולכן, כדאי לדעת כיצד להיערך לקראתן ולצלול מעט כדי להבין את אופן קביעת אחוזי הנכות ואיך התהליך עובד.
אחוזי הנכות נקבעים על ידי רופאים בוועדות, בהתאם להתרשמותם מהתיעוד הרפואי שהוצג בפניהם, וכן התרשמותם בוועדה עצמה, והכל בהתאם לספר המבחנים של הביטוח הלאומי.
זו הסיבה שמוטב יהיה לקבל ליווי רפואי בהליך זה, על מנת להגיע לקביעת אחוזי נכות הוגנת התואמת את המצב הרפואי ללא קיפוח.
חשוב לדעת, קביעת אחוזי נכות נמוכה מהדרוש לא תאפשר את קבלת הפטור, אין פטור חלקי, ולכן חשוב לתכנן את ההליך קודם לכן ולהיערך מראש כדי למנוע את הצורך בהגשת ערעור ובסחבת מיותרת.
ההיערכות להגשת בקשה לפטור ממס הכנסה מתחילה בבניית תיק רפואי שמפרט את כל הליקויים הרפואיים על שלל ההיבטים. התיק הרפואי יתייחס למצב הליקויים מיום תחילתם ונכון להיום במטרה לאפשר קביעת אחוזי נכות גם לתקופה רטרואקטיבית.
לעיתים, רצוי יהיה לקבל חוות דעת רפואית בתחומים רפואיים ספציפיים, וכן חוות דעת רפואית מסכמת בעניין אחוזי הנכות המגיעים.
לא כולם יודעים, אולם פטור ממס הכנסה מגיע גם לאנשים שכירים, פנסיונרים ועצמאיים, שמשלמים מס הכנסה ויש להם רקע רפואי כזה שמקנה להם את אחוזי הנכות הנדרשים. ניתן להחיל את הפטור גם על הכנסות מעבודה, דיבידנדים, פנסיה ושכירות מנכס.
בהחלט שכן. לא מעט שכירים ועצמאיים זכאים לפטור ממס אף בתקופה שמצבם הרפואי מאפשר להם להמשיך לעסוק בעבודתם.
כאשר בקשה לפטור ממס נדחית, ניתן לערער על כך בתוך פרק זמן קצוב מראש, כדאי להתייעץ קודם לכן עם אנשי מקצוע, על מנת להגיע בסופו של ערעור לתוצאה הרצויה.
סיפורי הצלחה יש הרבה. הנה אחד מהם שבו מס הכנסה החזיר תשלומים של מאות אלפי שקלים, לחולה פוליו עם מגבלה פיזית משמעותית.
החולה, מנהל חברה פרטית, ניגש עצמאית להליך פטור ממס בסיומו נקבעו לו רק שבעים ושמונה אחוזי נכות. (פחות מ-90% אחוזים כאמור אינם מזכים בפטור ממס).
בהמלצת רואי החשבון שלו הוא פנה אלינו "לחברה המרכזית למימוש זכויות", כדי שנסייע לו לערער על החלטת הוועדות הרפואיות.
"אחוזי הנכות שקבעו הוועדות בפעם הראשונה לא שיקפו את המצב הבריאותי והתפקודי כהוויתו, ובאמת הליווי הרפואי שקיבל אצלנו השיג תוצאה חיובית בערעור מוצלח שהניב לו פטור ממס רטרואקטיבי לשנים 2017-2022 וכן לצמיתות."
בגיל 78 קיבל רפי קיבל אישור לפטור ממס הכנסה לצמיתות בשל מצבו הרפואי. בהתאם לכך מס הכנסה עצר את ניכוי המס מהפנסיה שלו, מה שהותיר לו עוד אלפיים שקלים בחודש, ובנוסף העניק לו החזר חד פעמי של למעלה מ- 130,000 שקלים!
מידי שנה 70 אלף אנשים יוצאים לגמלאות ומחליפים את המשכורת שלהם בקצבת פנסיה. הפנסיה מחויבת כידוע בתשלום מס הכנסה, חלקה לפחות, בהתאם למדרגות מס, נקודות זיכוי ופרמטרים נוספים.
אולם פנסיורים רבים לא מודעים לכך שהם יכולים לקבל פטור מתשלום מס הכנסה על הפנסיה, בגין מצבם הרפואי.
בגיל זה, שבו אין צפי להגדלת הכנסה, וההתנהלות הכלכלית מבוססת לרוב על הפנסיה בלבד, פטור ממס הופך להיות עניין משמעותי ביותר, במיוחד כאשר המצב הבריאותי אינו צפוי ונתון להידרדרות במידה כזו ואחרת, וההוצאות רק הולכות וגדלות. מסיבה זו ראוי לכל אחד שנמצא בגיל הפנסיה, וכן לילדים להורים אילו, לבדוק ולברר את הזכאות לפטור ממס.
כמו כן, חשוב לדעת כי פטור ממס הכנסה הינה זכאות הרלוונטית בכל גיל, לא רק בגיל הפנסיה.
אודות
מימוש זכויות
ביטוח לאומי
פנסיה וביטוח
CREATED BY EDITADESIGN.NET