הקודם
הבא

פטור ממס הכנסה עקב נכות - מידע על הפטור

סעיף 9 (5) לפקודת מס הכנסה הוא זה המעניק פטור ממס הכנסה עקב נכות. הפטור ניתן למי שיש לו לפחות 89% לפי החישובים של הוועדות הרפואיות שנקבעו לו בביטוח לאומי, אולם שותפה לתהליך הזה גם רשות המיסים. הפטור ניתן עד לתקרה של הכנסה אשר מתעדכנת כל שנה וכן למי שנקבע לו אחוזי נכות לפחות ל-184 ימים בשנת המס. את הפטור אפשר ליישם גם שש שנים רטרואקטיבית על הכנסות שהן מנכסים, פנסיה, שכירות, דיבידנדים, משכורות ועוד. הפטור ניתן רק על נכות רפואית כפי שנקבעה ולא תפקודית. אנו ממליצים לכם לבקש את הפטור הזה באמצעות גוף או ארגון הבקיא בזכויות רפואיות, שכן הנטייה הבולטת של ביטוח לאומי היא לא להיות נדיבה בכל מה שקשור לפטורים ולקצבאות. 

איך מגישים בקשה לפטור ממס עקב נכות? 

הבקשה לצורך פטור ממס הכנסה עקב נכות וקבלת פטור ממיסים, מוגשת אל רשות המס באמצעות כל המסמכים המעידים על הבעיה הרפואית ממנה אתם סובלים. הבקשות חייבות להיות מופנות גם לרשות המס שאם לא כן, ביטוח לאומי לא יטפל בהן. הגשת הבקשה כרוכה בתשלום שובר אגרה על הועדות שיתקיימו בעניינכם. היא תיקלט ותעבור לביטוח לאומי ואתם תקבלו הפנייה להופיע בפני ביטוח לאומי. לאחר קביעת הכנות הרפואית, יחזור התיק למס הכנסה עם האחוזים שקיבלתם בצירוף מכתב החלטה ופרוטוקול מהוועדות אשר יישלח גם אליכם. מדובר על הליך רפואי ואחוזי הנכות שייקבעו לכם, נעשים ע"י רופאים מול המסמכים והתיעוד הרפואי הנלווים לבקשה ובהתאם לתקנות של ביטוח לאומי. אחוזי נכות משוקללים שהם פחות מ-89% לא יקנו כל פטור ממס הכנסה. משום כך מוטב להתייעץ ולהגיש את הבקשה באמצעות גוף מיומן אשר יודע להכין תיק שלא חסר בו שום מסמך או תיעוד המעיד על הבעיה הרפואית שלכם, שהם קריטיים להבין את התמונה הרפואית שלכם במלואה ולהקנות לכם את אחוזי הנכות המגיעים לכם. 

פטור ממס הכנסה עקב נכות- הכנת תיק רפואי 

קודם להגשת הבקשה בנושא פטור ממס הכנסה עקב נכות ולהופעה בוועדות של ביטוח לאומי, יש צורך להכין תיק מפורט מאוד הכולל את כל המסמכים הרצויים אשר מהם יכולים רופאי הוועדה ונציגי ביטוח לאומי להתרשם מרמת הפגיעה שלכם ולהבין מהי התמונה הכוללת המקנה לכם אחוזי נכות לצורך פטור ממס. חובה לצרף את המסמכים החל מתחילת הבעיה הרפואית כדי להבין איך היא התרחשה, כמה זמן עבר מאז. מהי השתלשלות העניינים של הבעיה הרפואית/מחלה אשר בגינה הנכם כרגע במצב של נכות אשר תקנה לכם את הפטור המבוקש. ההצטיידות במסמכים ראשוניים חשובה לצורך קביעה רטרואקטיבית של אחוזי הנכות. רבים ובצדק משתמשים בחוות דעת רפואית בתחומי רפואה מסוימים הדורשים זאת ולצורך כך פונים למומחים בתחום כדי שיחוו את דעתם, לחוות דעת אלה יש תרומה בהגשת הבקשה אולם גם לביטוח לאומי יש את המומחים שלו אשר צריכים לאשרר את חוות הדעת הללו. 

הכי חשוב- הכנה לוועדה! 

אם אתם מגישים בקשה כאשר הפגיעה הרפואית שלכם קשורה לכמה תחומי רפואה, תצטרכו להופיע בפני וועדה המומחית לתחום. כל ליקוי יכול לתרום לאחוזי הנכות בשקלול הסופי ולכן חשוב שתצרפו לבקשה את כל המסמכים הרצויים של כל ליקוי וליקוי. חשוב שתדעו מלכתחילה לאיזה וועדות תוזמנו, כדי שתוכלו להכין את עצמכם להציג את הבעיה ולדבר על כל ליקוי שיש לכם. על קביעת אחוזי נכות המקנים פטור ממס הכנסה עקב נכות ניתן לערער בערכאות המתאימות בתוך 45 יום. גם על הערעור תצטרכו לשלם שובר אגרה. גם את הערעור מוטב שתגישו באמצעות ארגון של זכויות רפואיות ולא לבדכם. האופן בו תגישו אותו כולל כל המסמכים הם אלה שיקבעו בסופו של דבר אם הערעור שלכם יתקבל או לא. 

אני עובד- האם מגיע לי פטור ממס עקב נכות?

עצמאיים וגם שכירים רשאים לקבל פטור ממס הכנסה עקב נכות גם אם הם ממשיכים לעבוד. אנשים רבים שיש להם אחוזי נכות גבוהים ואף משתכרים היטב יכולים לקבל את הפטור ואף תשלומים רטרואקטיביים אם נמצאו מתאימים לכך. הרעיון העומד בבסיס הענקת הפטור על אף שהנכים הללו עובדים הוא ליצור מוטיבציה אצל אנשים לצאת לעבודה ולא להפוך למובטלים.

קראו גם על: פטור ממס הכנסה נכות

מאמרים נוספים

שתפו:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
Open chat
שלום, הגעתם לחברה המרכזית למימוש זכויות 👋
כיצד נוכל לעזור?
× פנו אלינו בווטסאפ
דילוג לתוכן