כך תדעו אם אתם זכאים לפטור ממס הכנסה

מי זכאי לפטור ממס הכנסה | מה לעשות כאשר הגשתם בקשה ודחו אתכם | כיצד מתבצע הליך הבקשה לקבלת הפטור, והכי חשוב – כיצד להיערך אליו בצורה הטובה ביותר

יש לא מעט אנשים שמגיע להם פטור ממס הכנסה והם כלל לא מודעים לכך. להטבה זו יכולים להיות זכאים אנשים עם בעיות בריאותיות, כאשר התנאי המרכזי הוא צבירה של כתשעים אחוזי נכות 90% משוקללים. ושהמספר לא יטעה אתכם, בהתנהלות מקצועית ובליווי רפואי ניתן לעבור את התהליך בהצלחה ולהשיג את הפטור בקלות.

הערת אגב, פטור ממס זוהי הטבה הנובעת מסעיף 9 (5) לפקודת מס הכנסה שקובע פטור ממס לבעלי בעיות בריאותיות (עד תקרת הכנסה שנקבעת מידי שנה).

אז איך זה עובד בדיוק והאם גם לכם מגיע לקבל את ההטבה הזו?

מי קובע את הזכאות לפטור?

פטור ממס זהו הליך שמתנהל מול הביטוח הלאומי ומס הכנסה. את הבקשה הראשונית מגישים למס הכנסה, שמעביר את העניין לבדיקת הביטוח הלאומי (במסגרת ועדות רפואיות שאותן רבים מכירים מהליכי הזכאות לקצבאות השונות) לאחר סיום הועדות וסיכום אחוזי הנכות, העניין חוזר למס הכנסה.

למעשה, מי שאחראי בפועל על קבלת הפטור הן הועדות הרפואיות, מאחר שרק בסמכותן לקבוע אחוזי נכות וממילא להשפיע על כך שתקבלו את הפטור או שלא. ולכן חשוב מאוד לדעת כיצד להיערך לקראתן ולהבין מעט את אופן קביעת אחוזי הנכות.

אחוזי הנכות נקבעים בהתאם לספר המבחנים (חוק הביטוח הלאומי), שמפרט את אחוזי הנכות שניתנים במצבים הרפואיים השונים. ההבדל המהותי בהליך זה, מול הליך קבלת קצבת נכות וקצבאות אחרות שגם מתבצע דרך אותן ועדות הוא, שהפטור חל על אחוזי נכות רפואית בלבד ולא נכות תפקודית.

אילו הכנסות ניתן לפטור ממס?

פטור ממס הכנסה כאמור ניתן לקבל עד לתקרת הכנסה המתעדכנת מידי שנה ולמי שאחוזי הנכות הנדרשים נקבעו לו לתקופה של לפחות חצי שנה עבור כל שנת מס.

ניתן להחיל את הפטור עד שש שנים לאחור בחישוב רטרואקטיבי על הכנסות כמו: שכירות מנכס, פנסיה, משכורת, רווחי הון ועוד.

איך להיערך אל הועדות הרפואיות ואילו מסמכים להציג בפניהן?

חשוב להבין שמדובר בהליך רפואי. אחוזי הנכות נקבעים על ידי רופאים שתפגשו בוועדות, בהתאם להתרשמותם מהתיעוד הרפואי שהוצג בפניהם, וכן התרשמותם מכם בוועדה, והכל בהתאם לספר המבחנים של הביטוח הלאומי. זו הסיבה שמוטב יהיה לקבל ליווי רפואי בהליך זה, על מנת להגיע לקביעת אחוזי נכות הוגנת ותואמת את המצב הרפואי ללא קיפוח.   

שימו לב , קביעת אחוזי נכות נמוכה מהשיעור הנדרש לא תאפשר את קבלת הפטור, אין מושג של פטור חלקי, ולכן חשוב לתכנן את ההליך קודם לכן ולהיערך מראש כדי למנוע את הצורך בהגשת ערעור ובהימשכות ההליך.

ההיערכות להגשת בקשה לפטור ממס הכנסה מתחילה בבניית תיק רפואי שמפרט את כל הליקויים הרפואיים על שלל ההיבטים. התיק הרפואי יתייחס למצב הליקויים מיום תחילתם ונכון להיום במטרה לאפשר קביעת אחוזי נכות גם לתקופה רטרואקטיבית.

לעיתים, רצוי יהיה לקבל חוות דעת רפואית בתחומים רפואיים ספציפיים, וכן חוות דעת רפואית מסכמת בעניין אחוזי הנכות המגיעים. במקרים רבים יש לכך ערך רב ותרומה רבה לקביעת אחוזי נכות שתואמים את המצב הרפואי.

חשוב להגיע מוכנים לוועדות הרפואיות. כדאי שלא להמעיט במשמעות ליקוי כזה או אחר, שכן לכל אחוז נכות ערך רב בשקלול האחוזים הסופי. חשוב לוודא, באיזו וועדה מדובר, באילו תחומים היא תדון. בהתאם לכך להכין את עיקרי הדברים הנוגעים בכל ליקוי וליקוי שיוצג בפניה.

פטור ממס הכנסה ליורשים

יורשים של אדם שנפטר יכולים להגיש בקשה לפטור ממס הכנסה כדי לפטור את הכנסותיו ממס בתקופה שקדמה לפטירתו. במקרה כזה הקביעה תיעשה בהסתמך על התיק הרפואי בלבד, ולכן חשוב עוד יותר לדקדק בבניית התיק הרפואי. בנוסף, יש לזכור שפרק הזמן שעבורו ניתן לקבל החזרי מס בחישוב לאחור מוגבל. 

לעבוד ולקבל פטור ממס?

בהחלט שכן. לא מעט שכירים ועצמאיים זכאים לפטור ממס אף בתקופה שמצבם הרפואי מאפשר להם להמשיך לעסוק בעבודתם.

ערעור על החלטת הועדות לפטור ממס הכנסה

כאשר בקשה לפטור ממס נדחית, ניתן לערער על כך בתוך פרק זמן קצוב מראש, אך כדאי להתייעץ קודם לכן עם אנשי מקצוע, על מנת להגיע בסופו של ערעור לתוצאה הרצויה – אישור קבלת הפטור.

בחברה המרכזית למימוש זכויות מלווים אתכם רופאים ומומחים עם ניסיון של למעלה מ 17 שנים בתביעות פטור ממס הכנסה.

פנו אלינו ואנו נסייע לכם.

טרשת נפוצה
המחלה הניוונית לא אובחנה

כן, אני רוצה לממש את הזכויות שלי! ​

מימוש הזכויות הרפואיות שלכם מתחיל עכשיו, צרו איתנו קשר ותתחילו לקבל את המגיע לכם
אובדן כושר עבודה

כן, אני רוצה לממש את הזכויות שלי! ​

מימוש הזכויות הרפואיות שלכם מתחיל עכשיו, צרו איתנו קשר ותתחילו לקבל את המגיע לכם.
Open chat
שלום, הגעתם לחברה המרכזית למימוש זכויות 👋
כיצד נוכל לעזור?
× פנו אלינו בווטסאפ
דילוג לתוכן