
ביטוח לאומי אובדן כושר עבודה : מי זכאי וכיצד מתנהל ההליך?
הקודם הבא ביטוח לאומי אובדן כושר עבודה : מי זכאי וכיצד מתנהל ההליך? קצבת נכות כללית מביטוח לאומי, היא רשת ביטחון חיונית עבור אלו שאיבדו
נקלעתם למצב של אובדן כושר עבודה? עברתם תאונה, נפצעתם או חליתם? זה הזמן להתעורר ולשאול את עצמכם: מה בדיוק מגיע לכם, לאילו גופים לפנות וכיצד עושים את זה נכון.
'זכויות רפואיות' הן צמד מילים שמתייחס למגוון זכויות: קצבאות, פיצויים והטבות, המגיעות מגורמים כמו מס הכנסה, הביטוח הלאומי, קרנות הפנסיה וחברות הביטוח, במצבים רפואיים שונים.
לכל אחד מהגופים המוזכרים לעיל: תקנות, חוקים וקריטריונים משלו המוצבים כתנאי לקבלת הזכויות המגיעות לכם ממנו.
הליך מימוש זכאותכם מול כל אחד מהגופים הללו שונה וכרוך בהתנהלות נפרדת ומבוקרת בהתייחס לסוגיות כמו: כפל קצבאות אפשרי, בניית תיק רפואי ועוד.
אפשר לומר שכיום גורמים שמלווים אותנו בהליכי מימוש הזכויות הפכו למציאות עובדתית. אין שאלה האם כדי לממש את הזכויות הרפואיות אנו נדרשים למומחים. כמו שאין שאלה האם כשאנחנו פותחים עסק אנו צריכים רואה חשבון. השאלה היחידה שנשאלת היא – מי הוא הגורם המתאים ביותר שיסייע לנו למצות את הזכויות המגיעות לנו בצורה הטובה ביותר.
לפני כמה שנים מערכת המשפט בישראל דנה בחוקיות פעילותם של גורמים שמלווים את האזרח הקטן מול הביטוח הלאומי וכלל הגופים. אפשר לומר שכך למעשה, היא אישרה את העובדה הפשוטה לפיה, אזרחי ישראל צריכים התערבות של גורם חיצוני שילווה אותם בדרך למימוש זכויותיהם.
אזרחי המדינה לא מצליחים להתמודד לבד מול גופי ענק ומול מערכות משומנות שיודעות לזהות את עקב האכילס שלהם, ומצוקתם הולכת וגדלה. על רקע מצוקה זו קמו וצמחו גורמים מסייעים ומלווים רבים.
אבל רגע לפני שבוחרים לקבל ליווי מכל אחד מאותם גורמים כדאי לעצור רגע ולהבין. מדובר בהליכים רפואיים. מי שקובע את אחוזי הנכות שלכם, מי שקובע האם איבדתם את כושר העבודה, מי שקובע האם אתם עומדים בתנאי פוליסת הביטוח או תקנון קרן הפנסיה ומי שתיפגשו בוועדות הרפואיות אליהן תוזמנו, יהיו רופאים.
למעשה, מי שיקבע האם תקבלו את הזכויות המגיעות לכם או לא – אילו רופאים. לכן, נכון יהיה מצדכם, לקבל ליווי רפואי מרופאים שמבינים את 'השפה הרפואית' המדוברת, יודעים לכוון לקביעת אחוזי נכות לכלל הליקויים, והכל בהתאמה למצבכם ולכל גוף ממנו אתם מבקשים לקבל את המגיע לכם.
לא כל גורם שמציע ליווי בהליכי מימוש הזכויות הרפואיות יכול להעניק לכם את הליווי הרפואי שאתם צריכים. זאת מכיוון שאין לו מערך של רופאים. כדאי שזה יהיה הדבר הראשון שתבדקו כשתבחרו גוף שילווה אתכם.
יש מקרים רפואיים שבהם אין צורך לפנות לגורם מלווה כלל – לא חברה מלווה ולא עורך דין. כך למשל אצל חולים בסרטן שזכאותם אינה מוטלת בספק. במקרים אילו, אם פניתם לגורמים מהימנים, אנו מקווים שעשיתם כך, הם יגידו לכם שאתם יכולים לוותר על שירותיהם ולגשת בעצמכם לממש את הזכויות המגיעות לכם לבד. אולי הם אף יעזרו לכם בקבלת טפסים והכוונה טכנית ואישית שתצטרכו.
קיימים מקרים הנמצאים בשטח האפור. במקרים אלו, לכל מסמך שתגישו, לכל מילה שתגידו בוועדה ולכל רסיס התנהגות שלכם יהיו השלכות מהותיות על אישור או שלילת הזכאות שלכם. ולכן, יש צורך בכניסתם של הגורמים המלווים לתמונה.
ביטוח לאומי יגיד לכם שאתם בכלל לא צריכים לקבל סיוע מגורם חיצוני. למרות זאת, הוא כן יציע לכם לפנות אל גורם חיצוני – חברה שפועלת בצורת פרו בונו ומעניקה לכם סיוע בחינם. סיוע זה כולל ארגון ומילוי מסמכים וטפסים אך אינו מהווה תחליף לליווי רפואי מקצועי לכל אורך הדרך.
גם רשויות הרווחה קוראות לזכאים לפנות אליהן לקבל סיוע ומידע המוענק מטעם ארגון זכויות שגויס לטובת המהלך, ועל ידי עובדות סוציאליות שקיבלו הכשרה בנושא . לאותו ארגון ולאותן עובדות סוציאליות אין את היכולת והכלים להעניק את הסיוע המלא הנדרש. בנוסף, הם אינם יכולים להעניק ליווי רפואי.
ומה לגבי ליווי של עורך דין? כבודו במקומו מונח בהליכים משפטיים. אך מאחר שאנחנו מדברים על הליכים רפואיים, שלרוב אינם משפטיים, טוב תעשו אם דווקא תיקחו לצדכם גוף רפואי, שאינו נדרש להפנות אתכם לרופאים מבחוץ, כיוון שיש לו רופאים משלו. הוא יוכל להעניק לכם את הליווי הרפואי המלא שאתם צריכים לו.
לא ברור מדוע צריך כל כך הרבה מהלכים גדולים של נבחרי ציבור, השקעה במיזמים והכשרה, שיעזרו 'כביכול' לציבור הנכים לקבל את הזכויות המגיעות להם. אפשר פשוט לטפל בשורש הבעיה – בחוקים ובתקנות שנמצאים בסמכותם של אותם נבחרים, שהם אילו שמצריכים את הזכאים מלכתחילה להילחם כל כך על קבלת זכויותיהם.
אתם צריכים לבחור מי הוא הגורם שילווה אתכם במימוש זכויותיכם הרפואיות. מדובר בעניין משמעותי עבורכם שיקבע את הכנסתכם בתקופה הקרובה לצד התמודדותכם עם המצב הרפואי – הטיפולים, ההחלמה, השיקום והחזרה לשגרה. לכן, חשוב שתוודאו שאתם מפקידים את הטיפול בזכויות המגיעות לכם בידי הגורם המתאים ביותר.
נכון להיום, ליווי רפואי זה שם המשחק בתחום הזכויות הרפואיות. ללא ידע מקדים, ניסיון וליווי, קל ליפול בין הכיסאות ולטעות. נראה שהגורם המלווה האולטימטיבי, הוא זה שיש לו מערך רפואי מצוין, לצד מומחים למימוש זכויות, שיוכל לייצג את המקרה הרפואי שלכם בצורה הטובה ביותר, מול הרופאים מקבלי ההחלטות.
חפשו גוף מוכר ובעל מוניטין טוב, עם ניסיון והצלחות מוכחות, שלא יגבה מכם תשלום מראש – אלא רק מרגע ההצלחה בלבד, אפילו שהחוק מתיר לו לגבות.
וכן, קיימים גופים שגובים מכם תשלום מהצלחה בלבד, ואם הם כל כך בטוחים שהם יכולים לעזור לכם, כדאי שתשתמשו בזה לטובתכם.
יש לכם זכויות רפואיות בביטוח הלאומי, במס הכנסה, בחברות הביטוח ובקרנות הפנסיה. חלק מהן תלויות זמן ויכולות ללכת לאיבוד. בדקו כבר עכשיו אילו זכויות מגיעות לכם, בחרו גוף רפואי שילווה אתכם ותתחילו לקבל את המגיע לכם.
הקודם הבא ביטוח לאומי אובדן כושר עבודה : מי זכאי וכיצד מתנהל ההליך? קצבת נכות כללית מביטוח לאומי, היא רשת ביטחון חיונית עבור אלו שאיבדו
הקודם הבא תביעת סיעוד ביטוח: הדרך למימוש הזכויות ולקבלת הכיסוי שמגיע לכם התמודדות עם מצב סיעודי במשפחה היא אתגר לא פשוט. בעולם בו אנו חיים,
הקודם הבא קבלת פטור ממס הכנסה נכות : זכאות, תהליך ומימוש פטור ממס הכנסה לנכים הוא זכות חשובה, המהווה הטבה כלכלית משמעותית עבור אנשים המתמודדים
הקודם הבא טרשת נפוצה ביטוח לאומי – מה מגיע לכם לקבל? התמודדות עם טרשת נפוצה כוללת אתגרים בתחום הבריאות, בתחום הכלכלי ובתחום החברתי. מחלת הטרשת
אודות
מימוש זכויות
ביטוח לאומי
פנסיה וביטוח
CREATED BY EDITADESIGN.NET