
ביטוח לאומי אובדן כושר עבודה : מי זכאי וכיצד מתנהל ההליך?
הקודם הבא ביטוח לאומי אובדן כושר עבודה : מי זכאי וכיצד מתנהל ההליך? קצבת נכות כללית מביטוח לאומי, היא רשת ביטחון חיונית עבור אלו שאיבדו
מחלה, תאונה, הולדת ילד חולה, התמודדות נפשית, אירוע רפואי פתאומי, הורה מבוגר שהופך לסיעודי, אלו מצבים שלמרבה הצער עלולים להפתיע כל אחד באמצע החיים וללא הודעה מוקדמת. ההתמודדות הרפואית היום יומית אינה פשוטה והמשפחה המתמודדת מוצאת את עצמה מתרוצצת בין רופאים, טיפולים, בדיקות, אבחונים. סדר היום וקצב החיים משתנה לחלוטין באחת, ונע סביב הצרכים החדשים של החולה ומשפחתו.
אחד הקשיים החדשים שמביאה איתה ההתמודדות הרפואית הוא בפן הכלכלי. פעמים רבות יש הפסקת עבודה או היעדרויות מהעבודה של החולה או ההורים, מה שגורם לירידה מידית בהכנסות, לעומת זאת, ההוצאות רק הולכות וטופחות על תרופות, ייעוצים, טיפולים.
בנקודת הזמן הזו חשוב מאוד לא להתמהמה ולפנות לכיוון של מיצוי זכויות רפואיות. כל יום שעובר לא חוזר, ולעיכוב עלולות להיות השלכות כמו הפסד של קצבאות.
אלא שכאן יש בעיה – לרוב האנשים אין את הידע אילו זכויות מגיעות להם, והניסיון – כיצד להימנע מטעויות ולקבל את זכויותיהם המקסימליות מכלל הגורמים האפשריים.
הנה כמה אפשרויות לקצבאות שכל אחד צריך לבדוק.
מלבד פרטים טכניים כמו: גיל ורמת הכנסות, הזכאות לקצבת הביטוח הלאומי מתבססת על קביעת אחוזי נכות ואובדן כושר עבודה. נדרשים מינימום של לפחות 40% נכות, ובמקרים מסוימים 60% במצטבר. בנוסף, נדרשת הוכחה ברורה לירידה באובדן כושר העבודה של לפחות 50%.
אחוזי הנכות ואובדן כושר העבודה נקבעים בועדות רפואיות, בפניהן החולה יצטרך להופיע לאחר שהגיש תיק רפואי מסודר הכולל תיעוד מלא למצבו.
ההיערכות לקראת הוועדות מתחילה מוקדם מאוד – מיד עם קבלת ההחלטה להגיש בקשה לקצבת נכות. הוועדות יתקיימו בסוף התהליך והחלטתן, האם לאשר קצבה, כמה ועד מתי, תשקף את איכות ומקצועיות ההתנהלות לכל אורך הדרך.
מצד אחד ישנו החולה וההתמודדות שלו, מצד שני ישנם חוקים, תקנות, וביורוקרטיה רבה, שבלי ידע וניסיון רב והתמצאות מוחלטת בהם, ניתן להפסיד בקלות את הזכויות המגיעות.
חוק הביטוח הלאומי הוא אחד החוקים המורכבים והסבוכים בישראל ואינו מוכר וידוע, אלא למי שזה תחום העיסוק וההתמחות שלו. כל אילו מהווים מכשולים בדרך למימוש הזכויות השונות, ולכן כדי להתגבר עליהם נדרש ליווי של אנשי מקצוע בעלי ידע וניסיון.
"במשך שנים הביטוח הלאומי דחה אותנו בגלל רושם מוטעה, היום לאחר שעירבנו מומחים לטפל בעניין אנחנו מקבלים קצבה קבועה לכל החיים." מספר דניאל. אחד מהלקוחות המרוצים של החברה המרכזית למימוש זכויות.
הביטוח הלאומי מעניק קצבת נכות להורים לילדים נכים, ילדים עם מחלות כרוניות עיכוב התפתחותי והפרעות שונות, בהתאם לתקנות הביטוח הלאומי.
כך למשל ילדים עם אלרגיה, אפילפסיה, בעיות תקשורת והפרעות דיבור, מוגבלות שכלית התפתחותית, שיתוק מוחין, מחלות קרוהן, קוליטיס, דלקת פרקים, תסמונות שונות כמו וויליאמס ועוד, בעיות התנהגות, הפרעת קשב וריכוז ועוד, יכולים להיות זכאים לקצבת ילד נכה, לתקופה זמנית או עד גיל 18.
כדי להגיע למצב שבו יינתן אישור לקצבה עבור ילד, יש להתאים את מצבו הרפואי לתקנות הביטוח הלאומי, משימה שתתברר לעתים כמורכבת ביותר, מאחר שקיימת היום רשימת קריטריונים די מצומצמת, ובכל שאר המצבים – צריך למצוא "לאיזה קריטריון ניתן להתאים את המצב".
נטילת תרופה באופן מסוים (לדוגמא דרך הפה או בעירוי), תדירות הטיפולים שהילד מקבל, סוגי הטיפולים השונים, הרופא החתום על התיעוד שהוגש, כל אילו פרטים המשפיעים על זכאותו של הילד לקצבה. וזה רק חלק קטן.
זכאותו של ילד לקצבת ילד נכה אינה דווקא בהתאם למידת חומרת מצבו או תפקודו, אלא בהתאם לאופן שבו הוא עומד או אינו עומד – בתנאי הזכאות. כדאי לזכור זאת.
גם אם הילד שלכם מקבל כבר קצבת נכות, תמיד תבדקו, האם הוא מקבל את המקסימום? יש 5 רמות של קצבה (50%, 100%, 112%, 188%, 235%)
יש קצבאות נוספות בביטוח הלאומי ורבים אינם מכירים אותן. כמו גמלת ניידות, קצבת שר"מ (שירותים מיוחדים), קצבה לנפגעי עבודה ונפגעי פעולות איבה – גם אלה קצבאות שמעניק הביטוח הלאומי לאוכלוסיות יעד מוגדרות, ולמי שיעמוד בתנאים.
רבים לא מכירים את סוגי הקצבאות והמצבים בהם ניתן לקבל אותן. כך לדוגמא, יש אנשים שהבעיה הרפואית שלהם התפתחה בעקבות העבודה, והם לא מודעים כלל לנושא זכויות נפגעי עבודה, לקצבאות ולהטבות הנלוות.
רבים מסתפקים בקצבאות הביטוח הלאומי ולא יודעים שיש להם זכויות גם בחברות הביטוח ובגופים נוספים. האם ידעתם שלכל עובד קיים רכיב בקרן הפנסיה למקרה של נכות? המשמעות היא האפשרות לקבל קצבת נכות מכובדת מידי חודש, נוסף על קצבת הביטוח הלאומי, ככל שישנה עמידה בתנאי הזכאות של קרן הפנסיה.
בטיפול בתביעות לקצבת נכות מול קרן הפנסיה התנאים שונים, ההליך נפרד, אך הרעיון המרכזי אותו דבר – נדרש ליווי רפואי ושל מומחי זכויות.
ישנם הזכאים לפטור ממס הכנסה, נקודות זיכוי במס להורים לילדים עם צרכים מיוחדים, ועוד זכויות המגיעות, התשובה לכל השאלות היא לברר בכל מקרה רפואי אילו זכויות מגיעות ולקבל סיוע במקומות הנכונים, ולא לוותר בשום אופן על אף זכאות, גם אם טעיתם בדרך וקיבלתם תשובה שלילית – יש מי שיכול לסייע לכם.
ומה לגבי סיעוד? אם ההורים שלכם, או אולי אתם, נמצאים במצב סיעודי ושילמתם מידי חודש, במשך שנים כסף לחברת הביטוח הלאומי, עכשיו זה הזמן שתבדקו אם מגיע לכם לממש את הקצבה הסיעודית. חברות הביטוח אינן מקלות על הסיעודיים, אך אפשר בקלות להצליח לקבל את הקצבה, עובדה – יש לנו אין סוף הצלחות בכך.
בסופו של דבר השאלה הגדולה היא, אם אתם מקבלים קצבאות – כמה בדיוק אתם מקבלים. פעמים רבות יש מיצוי חלקי של הזכויות. יש אנשים המקבלים קצבה חלקית בזמן שהמצב הרפואי מזכה אותם בקצבה מלאה. יש אחרים שמקבלים קצבה אחת ולמעשה מגיע להם עוד כמה קצבאות. אנשים נוספים מקבלים קצבה רק מהביטוח הלאומי ויכולים לקבל גם מחברות הביטוח. המשמעות יכולה להיות תוספת של אלפי שקלים בחודש לכל אחד. ולכן, חשוב תמיד לברר אצל אנשי מקצוע האם אתם מקבלים את המקסימום.
הקודם הבא ביטוח לאומי אובדן כושר עבודה : מי זכאי וכיצד מתנהל ההליך? קצבת נכות כללית מביטוח לאומי, היא רשת ביטחון חיונית עבור אלו שאיבדו
הקודם הבא תביעת סיעוד ביטוח: הדרך למימוש הזכויות ולקבלת הכיסוי שמגיע לכם התמודדות עם מצב סיעודי במשפחה היא אתגר לא פשוט. בעולם בו אנו חיים,
הקודם הבא קבלת פטור ממס הכנסה נכות : זכאות, תהליך ומימוש פטור ממס הכנסה לנכים הוא זכות חשובה, המהווה הטבה כלכלית משמעותית עבור אנשים המתמודדים
הקודם הבא טרשת נפוצה ביטוח לאומי – מה מגיע לכם לקבל? התמודדות עם טרשת נפוצה כוללת אתגרים בתחום הבריאות, בתחום הכלכלי ובתחום החברתי. מחלת הטרשת
אודות
מימוש זכויות
ביטוח לאומי
פנסיה וביטוח
CREATED BY EDITADESIGN.NET