הקודם
הבא

ביטוח לאומי אובדן כושר עבודה

אם הגעתם לקריאת שורות אלו, ככל הנראה שגם אתם נקלעתם, כמו רבים אחרים, למצב שבו אינכם מסוגלים להתפרנס כפי שהייתם רגילים בעבר, בשל מצב רפואי כלשהו. מאחר ומדינת ישראל הינה מדינת רווחה, חשוב שתדעו שמי שאיבד את יכולתו להתפרנס בכבוד יכול למצות את זכויותיו בביטוח הלאומי ולתבוע את מה שמגיע לו על מנת לשמור על רמת חיים מספקת. בשורות הקרובות תבינו את כל מה שצריך על ביטוח לאומי אובדן כושר עבודה, אילו זכויות מגיעות לכם על ידי הביטוח הלאומי ומדוע לא כדאי לכם לעבור את התהליך לבד אלא באמצעות החברה המרכזית למימוש זכויות.

אובדן כושר עבודה

אובדן כושר עבודה – למה הכוונה?

ניקח לדוגמא את דני, נגר חרוץ ביותר אשר עבד לאורך שנים מבוקר עד ערב ומעולם לא פספס יום עבודה. למרבה הצער, דני עבר אירוע מוחי שהותיר אותו משותק בחצי גופו הימני וכעת הוא לא מסוגל לעבוד בתור נגר או במקצוע דומה או בכלל לעבוד. בדוגמא זו מומחשת ההגדרה של אובדן כושר עבודה, שהוא למעשה אובדן היכולת לעסוק בתחום העיסוק של האדם, או עיסוק דומה, או עיסוק כלשהו באופן כללי, לפרק זמן שאינו מוגבל או באופן זמני. תביעת ביטוח לאומי אובדן כושר עבודה נועדה למעשה לגשר על הפער הכלכלי שנוצר בשל היעדר היכולת להתפרנס באופן חלקי או מלא ולסייע לאנשים כמו דני לחיות בכבוד.

מי קובע האם אדם אכן איבד את כושר העבודה שלו?

נשאלת השאלה כיצד נקבעת יכולתו של אדם להתפרנס בכבוד? ובכן, ההחלטה הינה רפואית בעיקרה. ראשית כל, יש להגיש תביעה לנכות כללית בביטוח הלאומי. התביעה נידונה בוועדות רפואיות בהן נקבעים אחוזי הנכות הרפואיים של החולה על פי 'ספר המבחנים' של הביטוח הלאומי. הדרישה תהיה קביעה של בין 40% לבין 60% לפחות. לאחר מכן, מתקיימת ועדה מיוחדת שתפקידה הוא להגדיר את רמת אובדן כושר העבודה על פי 4 מדרגות בלבד, 60%, 65%, 74% ו-100%. בהתאם לממצאים קובעים גם האם מדובר באובדן כושר עבודה זמני (ולכמה זמן) או לצמיתות. ישנם מצבים בהם לא נקבע שקיים אובדן כושר עבודה בכלל. במקרים אילו ניתן יהיה לערער על ההחלטה, כמו גם במקרים בהם נקבעה דרגת אי כושר שאינה תואמת את מצבו של החולה.

ביטוח לאומי אובדן כושר עבודה – אילו זכויות מגיעות לכם?

הגשת תביעת ביטוח לאומי אובדן כושר עבודה נועדה בסופו של דבר לסייע ולו במעט לכל אדם שאיבד את היכולת להתפרנס לקבל את הסיוע הנדרש מהמדינה. לעומת חברות הביטוח הפרטיות, הביטוח הלאומי מעניק קצבה קבועה ללא התחשבות בגובה השכר שהיה למבוטח טרם הפגיעה, כאשר הקו המנחה הוא שככל שמדובר בדרגה גבוהה יותר של אובדן כושר עבודה (באחוזים), כך גובה הקצבה יהיה גבוה יותר. לדוגמא, עבור שנת 2024, אובדן כושר עבודה בגובה של 100% מזכה את המבוטח בגמלה מאת הביטוח הלאומי בגובה של 4,291 שקלים לחודש, כשבנוסף לגמלה ישנן הטבות שונות לנפגעים, בין היתר אפשרות להמשיך לעבוד (בתנאים מסוימים) ועדיין לקבל את הקצבה, תו נכה, הנחה במס רכישה של דירה ועוד. בנוסף, קיימת תוספת 'תלויים' לקצבת הנכות הבסיסית לה יהיה החולה זכאי, עבור אשתו ושני ילדיו שעד גיל 18.

הדרך לקבלת הקצבה והזכויות – מורכבת ומאוד מסובכת

לא קל להיות מוגדרים על ידי הביטוח הלאומי כמי שאיבדו את כושר העבודה שלהם, לא רק לצמיתות אלא גם באופן זמני. הדרך לקבלת הקצבה ושאר הזכויות הנלוות עוברת דרך ועדה רפואית שאליה צריכים להגיע מוכנים עם כל המסמכים הרלוונטיים, על מנת שתיקבע נכות כללית כמה שיותר גבוהה. כמובן שיש לעבור גם משוכות נוספות והן קביעת דרגת אובדן כושר עבודה ברמה שאכן תזכה בקצבה כלשהי. וגם אז, כאשר הכל עבר בשלום, אנשים רבים פשוט אינם יודעים אילו זכויות מגיעות להם על פי חוק מלבד קבלת קצבה.

החברה המרכזית למימוש זכויות – מלווה אתכם לאורך כל הדרך

בדיוק בשביל זה הוקמה החברה המרכזית למימוש זכויות – החברה מסייעת בליווי אנשי מקצוע ומומחי זכויות, כך שכל התהליך יהיה יעיל וקצר יותר וישפר את הסיכויים שלכם לקבל את מה שמגיע לכם. עשרות אלפי ישראליים כבר נעזרו בנו והצליחו לשפר את איכות חייהם שנפגעה. אין שום סיבה שתעברו את התהליך לבד, פנו אלינו עוד היום ותקבלו ליווי צמוד לאורך כל הדרך לקבלת זכויות רפואיות. לקבלת פרטים נוספים השאירו לנו פרטים ונציג שלנו יחזור אליכם במהרה.

רוצים לדעת פרטים נוספים? השאירו לנו פרטים

מאמרים נוספים

שתפו:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
Open chat
שלום, הגעתם לחברה המרכזית למימוש זכויות 👋
כיצד נוכל לעזור?
× פנו אלינו בווטסאפ
דילוג לתוכן