יש לכם זכויות. אתם מצליחים לממש אותם? כמה דברים שחשוב לדעת לפני שיוצאים לדרך.
באמצע החיים, בלי שום התראה, גדי עובר תאונת עבודה קשה, נכנס לאשפוז ממושך ושיקום, ונותר עם הגבלות שילוו אותו הלאה, ואולי גם לכל החיים. בדיוק לפני נסיעת עבודה לקנדה, שי, עובר התקף חריף של קרוהן (מחלת מעי דלקתית) ונכנס לניתוח שממנו הוא יוצא עם סטומה (ריקון חיצוני של הפרשות מערכת העיכול). זמן קצר לאחר שקיבלה את הקידום שחלמה עליו, גילי, בת 50, חוותה אירוע טראומתי, לא חזרה לעבודה, ומתמודדת עם פוסט טראומה.
אירוע רפואי פתאומי יכול לשבש לחלוטין את מסלול החיים התקין, גם אם לפרק זמן קצר, גם אם לתקופה ארוכה, וגם אם לכל החיים, יש צורך להסתגל למצב החדש שנוצר ולהתמודד איתו. מתי שהוא, וכדאי בהקדם האפשרי, רצוי גם לטפל במימוש הזכויות הרפואיות, להבין אילו זכויות מגיעות בדיוק, לאילו גופים לפנות, וכיצד עושים את זה נכון.
אם מצאתם את עצמכם או אחד הקרובים לכם, בסיטואציה של בעיה רפואית או התמודדות נפשית, בעקבות מחלה, תאונה, ועוד, חשוב שתדעו שיש לכם זכויות רפואיות, והרבה, וכן, שיש מי שיכול לסייע לכם בכך במידת הצורך, ועד אז, יש כמה דברים שחשוב שתדעו על מימוש הזכויות שלכם.
נקלעתם למצב של אובדן כושר עבודה – מה בדיוק מגיע לכם ?
זכויות רפואיות הן מושג שמתייחס למגוון זכויות: קצבאות, פיצויים והטבות, המגיעות מגופים כמו מס הכנסה, הביטוח הלאומי, קרנות הפנסיה וחברות הביטוח, במצבים רפואיים שונים.
לכל אחד מהגופים האלו יש תקנות, חוקים וקריטריונים, שמהווים תנאי לקבלת הזכויות. הזכויות הליך מימוש הזכאות מול כל אחד מהגופים שונה וכרוך בהתנהלות נפרדת וחשוב לזכור את הפרט הזה.
אפשר לומר, שכיום גורמים שמלווים אותנו בהליכי מימוש הזכויות הפכו למציאות עובדתית. אין שאלה האם כדי לממש את הזכויות הרפואיות אנו נדרשים למומחים. כמו שאין שאלה האם כשאנחנו פותחים עסק אנו צריכים רואה חשבון. השאלה היחידה שנשאלת היא – מי הוא הגורם המתאים ביותר שיסייע לנו למצות את הזכויות המגיעות לנו בצורה הטובה ביותר
מי הוא הגורם שיכול לסייע לנו לקבל את הזכויות המגיעות לנו?
אזרחי המדינה לא מצליחים להתמודד לבד מול גופי ענק ומול מערכות משומנות שיודעות לזהות את עקב האכילס שלהם, ומצוקתם הולכת וגדלה. על רקע מצוקה זו קמו וצמחו גורמים מסייעים ומלווים רבים.
אבל רגע לפני שבוחרים לקבל ליווי מכל אחד מאותם גורמים כדאי לעצור רגע ולהבין. מדובר בהליכים רפואיים. מי שקובע את אחוזי הנכות שלכם, מי שקובע האם איבדתם את כושר העבודה, מי שקובע האם אתם עומדים בתנאי פוליסת הביטוח או תקנון קרן הפנסיה ומי שתיפגשו בוועדות הרפואיות אליהן תוזמנו, יהיו רופאים.
למעשה, מי שיקבע האם תקבלו את הזכויות המגיעות לכם או לא – אילו רופאים. לכן, נכון יהיה מצדכם, לקבל ליווי רפואי מרופאים שמבינים את 'השפה הרפואית' המדוברת, יודעים לכוון לקביעת אחוזי נכות לכלל הליקויים, והכל בהתאמה למצבכם ולכל גוף ממנו אתם מבקשים לקבל את המגיע לכם.
לא כל גורם שמציע ליווי בהליכי מימוש הזכויות הרפואיות יכול להעניק לכם את הליווי הרפואי שאתם צריכים. זאת מכיוון שאין לו מערך של רופאים. כדאי שזה יהיה הדבר הראשון שתבדקו כשתבחרו גוף שילווה אתכם
האם אני יכול לממש את הזכויות שלי לבד?
לפעמים כן, והרבה פעמים לא. יש מקרים רפואיים שבהם לרוב אין צורך לפנות לגורם מלווה כלל. כך למשל אצל חולים בסרטן שזכאותם אינה מוטלת בספק, וכך גם אצל ילדים עם תסמונת דאון שזכאים לקצבה בשיעור 50% באופן אוטומטי, וכך גם ילדים עם סוכרת שזכאים לקצבה ללא עיכובים עד גיל 18, וכך גם ילדים עם אלרגיה מסכנת חיים, שהוחלט לאחרונה לאשר להם גמלה ביתר קלות בשיעור 50% עד גיל 10.
במקרים אילו שציינו, אם פניתם לגורמים מהימנים, אנו מקווים שעשיתם כך, הם יגידו לכם שאתם יכולים לגשת בעצמכם לממש את הזכויות המגיעות לכם לבד. אולי הם אף יעזרו לכם בקבלת טפסים והכוונה טכנית ואישית שתצטרכו.
אגב, חשוב לדעת, גם כאשר מקבלים קצבה 'אוטומטית' ודי בקלות, כדאי מאוד לבחון האם אתם מקבלים את מקסימום הזכויות המגיעות לכם, מהסיבה הפשוטה שהרבה פעמים, אנשים מקבלים 50% כשלמעשה מגיע להם 100%, וכן ישנם מצבים שבהם מתקבלת קצבת נכות, בזמן שמגיע לקבל גם קצבאות נוספות כמו גמלת ניידות למשל וגמלת שירותים מיוחדים שר"מ, עניין שיכול להגיע לעוד אלפי שקלים בחודש, ואם מגיע לכם, לא תקחו?
אבל, וכאן האבל הגדול, קיימים מקרים הנמצאים בשטח האפור, רב המקרים נמצאים שם אפשר לומר. במקרים אלו, לכל מסמך שתגישו, לכל מילה שתגידו בוועדה ולכל רסיס התנהגות שלכם יהיו השלכות מהותיות על אישור או שלילת הזכאות שלכם. ולכן, יש צורך בכניסתם של הגורמים המלווים לתמונה.
ביטוח לאומי יגיד לכם שאתם בכלל לא צריכים לקבל סיוע מגורם חיצוני. למרות זאת, הוא כן יציע לכם לפנות אל גורם חיצוני – חברה שפועלת בצורת פרו בונו ומעניקה לכם סיוע בחינם. סיוע זה כולל ארגון ומילוי מסמכים וטפסים אך אינו מהווה תחליף לליווי רפואי מקצועי לכל אורך הדרך. אז אפשר לסכם, שגם הביטוח הלאומי הבין שבלי ליווי מקצועי קשה יהיה ל'חלץ' ממנו את זכויותיכם.
ממשו את הזכויות שלכם, למה אתם מחכים
בביטוח הלאומי, במס הכנסה, בחברות הביטוח ובקרנות הפנסיה, יש לכם זכויות רפואיות, אל תבזבזו זמן יקר, בחלק מהזכויות, מועד הגשת הבקשה מוגבל, וכן תקופת התשלום הרטרואקטיבי מוגבלת, כך שככל שתקדימו לטפל בזכויותיכם תגדילו את הסיכויים שלכם לקבל את מירב הזכויות לתקופה המרבית.
הגיע הזמן שתתחילו לממש את הזכויות שלכם
זהו, הגיע הזמן. אתם צריכים לבחור מי הוא הגורם שילווה אתכם במימוש זכויותיכם הרפואיות. מדובר בעניין משמעותי עבורכם שיקבע את הכנסתכם בתקופה הקרובה לצד התמודדותכם עם המצב הרפואי – הטיפולים, ההחלמה, השיקום והחזרה לשגרה. לכן, חשוב לוודא שאתם מפקידים את הטיפול בזכויות המגיעות לכם בידי הגורם המתאים ביותר.
נכון להיום, ליווי רפואי זה שם המשחק בתחום הזכויות הרפואיות. ללא ידע מקדים, ניסיון וליווי מקצוענים, קל ליפול בין הכיסאות ולטעות. נראה שהגורם המלווה האולטימטיבי, הוא זה שיש לו מערך רפואי מצוין, לצד מומחים למימוש זכויות, שיוכל לייצג את המקרה הרפואי שלכם בצורה הטובה ביותר, מול הרופאים מקבלי ההחלטות.
ב'חברה המרכזית למימוש זכויות' תמצאו את כל היתרונות עבורכם. ניסיון של 17 שנים במימוש זכויות, מערך רפואי רב תחומי מהטובים בתחום, מומחי זכויות ומקצוענים שמובילים להצלחות מוכחות, והדבר החשוב מאוד הוא שלא גובים מכם כל תשלום מראש – אלא רק מרגע ההצלחה בלבד.
אודות
מימוש זכויות
ביטוח לאומי
פנסיה וביטוח
CREATED BY EDITADESIGN.NET